Vìdeo de la celebració de la Diada a Terrassa

Celebració de la Diana Nacional de Catalunya a Terrassa

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de portaveus dels Grups Municipals i de membres de la Corporació Local, ha presidit els actes institucionals de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, que han inclòs una ballada de sardanes a la plaça de l’Onze de Setembre, a càrrec de la Cobla Ciutat de Terrassa, un concert de la Banda de Música de Terrassa, a l’amfiteatre de la plaça de Catalunya, i una cercavila que ha sortit de la mateixa plaça, encapçalada pel Gegants de Terrassa i la Banda de Terrassa, fins a la plaça de l’Onze de Setembre. Allà ha tingut lloc l’acte central de la Diada: l’ofrena floral. L’alcalde de Terrassa, acompanyat per membres de la Corporació Local, ha portat una rèplica de l’escut de la ciutat realitzada amb flors, que ha deixat al peu de l’escultura ‘Al Vent’, obra d’Albert Novellón. Després dels parlaments, l’acte ha finalitzat amb la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya, a càrrec de la Banda de Terrassa. El programa d’actes ha estat organitzat amb la col·laboració de les associacions de veïnes i veïns de la Plaça de Catalunya-Escola Industrial i de Vallparadís.

L’increment d’entitats ha estat notori respecte a altres anys, tal i com es va poder seguir en directe a través de la plana facebook d’aquest diari. La dada curiosa va ser la manca de respecte d’algunes entitats, fent la ofrena floral, però marxant sense saludar a la corporació municipal, que presidia l’esdeveniment, tal i com es veu als vídeos emesos en directe.

Durant el trajecte i a la mateixa plaça com es veu al vídeo, han reclamat poder votar l’1 d’octubre, alguns educadament, altres tímidament, i altres amb insults i improperis a la figura de l’alcalde Jordi Ballart, que va tornat a explicar el posicionament del consistori, minut 03:45 del vídeo, al igual que ho ha estat fent a les xarxes socials, des de la setmana passada.

Més de la meitat dels municipis catalans, no cediran els espais municipals o no han confirmat la seva adhesió a la celebració del referèndum, ni exposaran els funcionaris a cap responsabilitat o il·legalitat. Els alcaldes de Barcelona, Tarragona, Salou, Lleida, Santa Coloma, Cornellà son algunes de les grans ciutats catalanes que van comunicar la seva negativ la setmana passada a la vegada que Ada Colau.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada