Veïns es manifestaràn davant l’Ajuntament per reclamar més neteja a les rieres

Diverses associacions de veïns convoquen una manifestació per aconseguir més implicació en la neteja i manteniment de les rieres

Els veïns de Ca n’Anglada i del barri de Les Arenes es manifesten avui dijous, a les sis de la tarda, davant l’Ajuntament per reclamar neteja i manteniment a les rieres de la ciutat.

Les pluges de les darreres setmanes no han fet més que agreujar la por dels qui viuen a prop d’aquest torrents que van causar la mort d’un ciutadà el passat 17 d’agost quan creuà la riera del Palau tot i les advertències.

Si ets veí de Ca n’Anglada o de les Arenes segurament hagis rebut al teu mòbil un WhatsApp amb el vídeo que encapçala aquesta informació.

Li pregunto a Alfonso Echávez, vocal de l’Associació de Veïns de Ca n’Anglada si no és demagògic insinuar la responsabilitat d’aquest incident a les institucions quan va ser la víctima qui no va respectar les advertències?

No tota la responsabilitat és del defallit” –contesta convençut. “Les persones –continua- poden cometre errors però això no treu que, com entitat ciutadana, reclamem una major implicació de les autoritats” I conclou: “La responsabilitat de l’Ajuntament no acaba en posar avisos sinó que ha de vetllar per la seguretat i benestar efectiva dels ciutadans.”

En una entrevista telefònica mantinguda l’endemà del tràgic incident amb Marc Armengol, segon tinent alcalde de Territori i sostenibilitat,  lamentava la mort d’aquest terrassenc de 43 anys però negava qualsevol responsabilitat.

Armengol posava l’accent en que tot i que «L’Ajuntament no pot fer cap intervenció a les rieres sense el permís de l’Agència Catalana de l’Aigua, sempre hem vetllat per la seva neteja perquè prioritzem la seguretat»

I és que, en el llarg litigi que manté l’Ajuntament amb l’ACA, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va fallar contra l’Agència Catalana de l’aigua  que és qui ha de fer el manteniment de murs, ponts i espigons.

En son conscients els veïns de Ca n’Anglada que pensen manifestar-se el mes que ve davant la seu d’aquest organisme que recapte dels impostos de la ciutat 8 milions d’euros del canon del aigua.

Armengol va afegir que tot i que la sentència deixa clar de qui és la responsabilitat, «hem anat fent la neteja de les rieres.»

Malgrat tot, Echávez diu que “nosaltres sempre hem cregut que, amb independència de les sentències, és l’Ajuntament qui ha de vetllar perquè no hi hagi perill i per això crida als ciutadans concernits i no concernits pel manteniment de les rieres a la concentració que tindrà lloc avui a les 6 de la tarda al Raval de Montserrat, davant l’Ajuntament.

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada