Vacarisses recollirà la brossa porta a porta

L’Ajuntament de Vacarisses implantarà el sistema de recollida de residus porta a porta al Novembre

Des del mes de novembre vinent, Vacarisses tindrà un nou sistema de recollida de residus: Porta a Porta. Es tracta d’un canvi notable, degut a criteris mediambientals, normatius i econòmics, amb l’objectiu d’assolir el màxim nivell de reciclatge. De fet, la iniciativa ja s’ha dut a terme en diversos municipis catalans, amb molt bons resultats.

Des del punt de vista mediambiental, es pretén reduir progressivament l’abocament de materials reciclables per introduir un nou model d’economia circular i fer de la nostra vila un entorn encara més verd i sostenible. Els criteris normatius venen promoguts per la Directiva Europea 2008/98, de 19 de novembre, de residus; la llei estatal 22/2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats, i el Programa de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020 (PRECAT20), on es fixen els sostres mínims de reciclatge a assolir fins al 2020: el 50%, segons les normatives europea i estatal, i el 60%, segons la catalana. Vacarisses encara és lluny d’aquesta fita, ja que, el 2015, només es va reciclar selectivament un 37,96% dels residus municipals.

A aquests motius, cal afegir-n’hi també d’econòmics. I és que, fins al 2020, cada tona de rebuig no reciclada que es generi al municipi serà cada any més costosa per a l’Ajuntament, tant en la seva entrada al Centre de Tractament de Residus del Vallès (CTRV) com pel cànon addicional que cobra l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya. En canvi, les restes que reciclem seran bonificades. Per tant, reciclar correctament ja suposa un benefici econòmic directe i, si, a més, assolim un alt percentatge de reciclatge, en un breu període de temps, la recollida Porta a Porta resultarà més barata que el sistema tradicional que hi ha en aquests moments.

Ja s’ha començat a informar la ciutadania al respecte, amb publicacions especials i unes sessions informatives els propers dies per poder resoldre tots els dubtes que el canvi pugui generar. A més, aprofitant les festes majors de les urbanitzacions del municipi, una informadora ambiental s’hi desplaçarà per atendre el veïnat. I abans d’implantar el nou sistema, l’Ajuntament facilitarà a la població i als establiments el material necessari per lliurar els residus.

Per tot plegat, l’Ajuntament sol·licita la màxima col·laboració i implicació de tota la ciutadania, per fer de Vacarisses un poble respectuós amb el seu entorn natural, el medi ambient i la sostenibilitat.

Author: Ajuntament de Vacarisses

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.