Vacarisses denuncia abocaments de fibrociment

L’Ajuntament de Vacarisses ha fet pública una crida a portar el fibrociment a la deixallaria de Terrassa. El municipi s’ha hagut de fer càrrec d’abocaments il·legals d’aquest material a diversos punts del municipi. La deixalleria de Vacarisses no està autoritzada a rebre fibrociment ja que no por permetre’s les despeses que comporta. Per això la Regidoria de Medi Ambient demana que s’aboqui a la de Terrassa.

Author: elTeuDiari Redacció

2 comments

Llençar fibrociment és un delicte mediambiental i degut a la seva perillositat les instalacions i el personal ha d’estar preparat per aquest residu i el seu cost és elevat, pero potser que aquest cost l’assumeixin els veins de Terrassa tampoc és massa just. Potser l’alternativa seria que l’ajuntament de Vacarisses signés algun tipus d’acord amb l’ajuntament de Terrassa perquè almeys Vacarisses assumeixi els costos de tractament del residu, ja no pas el personal o les instal·lacions que ja que ho tenim no li cobrarem a Vacarisses, … pero ni que menys que el residu ¡¡¡¡

La manipulació del fibrociment amb amiant és molt delicada i calen unitats especials de tractament, primer. Els inconscients que ho llencen a la natura devien ser contundentment sancionats, però els Ajuntaments s’han oblidat o han prescindit dels inspectors amb la crisi, i arribem a incivismes com aquest, amb el perill que comporta. Està demostrat que si es trenca, és altament contaminant i cancerigen, pel que existeixen empreses especialitzades en la seva recollida, el consistori de Vacarisses ja ho hauria de saber, o com a mínim els teus tècnics. No es pot dir a la població que porti aquest residu a Terrassa Neta amb tanta alegria, abans de manipular-lo i que es trenqui, cal tenir precaució.

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.