Ullastrell implanta la biomassa a la llar d’infants

L’Ajuntament calcula que amb la nova caldera es podrien estalviar uns 2.000 euros de consum elèctric

Ullastrell aposta fort per les energies renovables. Això sembla indicar la nova caldera de biomassa que l’Ajuntament ha instal·lat a la la Llar d’Infants El Cucut. Fins ara, el  sistema únic de calefacció actual era mitjançant uns radiadors elèctrics muntats a cada classe. Aquesta instal·lació, segons l’Ajuntament, “no era gens optimitzada en quan a despesa, ja que exigeix disposar dels radiadors engegats durant moltes hores per aconseguir la temperatura adecuada”.

Aquesta nova caldera de biomassa s’ha instal·lat al menjador, un espai d’accés que és el distribuïdor de tots els altres espais. És la zona més gran i més complicada d’escalfar, alhora que la més important perquè és on s’hi fa molta vida al llarg del dia. La caldera, això sí, no està pensada per cobrir el 100% de l’escalfor que necessita la Llar, sinó que vol complementar el sistema de calefacció elèctric per reduir-ne el consum.

Un consum que, actualment, suposa una despesa de 9.500 euros mensuals. Aquesta xifra podria veure’s reduïda en 2.000 euros gràcies a la nova caldera, que ha tingut un cost d’instal·lació de 1.800 euros que, segons l’Ajuntament, es podria amortitzar en dos anys. La instal·lació i l’assessorament posterior han estat a càrrec d’una empresa del municipi.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.