Ple extraordinari de residus

Terrassa és bruta per la mala gestió política, segons l’oposició

Consens en que Terrassa esta bruta. Divergències en les causes

Armengol acusa d’electoralisme a l’oposició que demana la seva dimissió per la gestió dels residus

Ahir dimarts va tenir lloc el ple extraordinari de residus, impulsat per TeC i ERC i al que si afegirien posteriorment altres forces polítiques. Un ple qualificat d’oportunista per l’equip de govern i que va generar força expectació a la ciutadania. Es pot resumir en aquesta frase: Govern i oposició estan d’acord en que Terrassa està bruta. On hi ha divergències és en l’anàlisi i l’assumpció de responsabilitats.

Per Xavier Matilla de TeC, la situació ha estat provocada per dos motius: L’incivisme d’alguns ciutadans, afirmació que va reconèixer l’Alcalde Alfredo Vega en l’entrevista concedida a Terrassa Noticies; i que el servei de l’empresa de recollida Eco Equip no funciona suficientment.

Matilla va recordar que l’ex-alcalde Jordi Ballart es va comprometre a “posar les bases per fer un gran salt de qualitat” en el servei i que, en la comissió realitzada al gener del 2017, ja es va percebre que no seria cert. “D’aquella reunió –va dir- vam sortir espantats.”

Tot i augmentar un 30% els recursos econòmics, la recollida i gestió dels residus no ha millorat el que, en opinió de Matilla i de la resta de l’oposició demostra que és un problema de gestió política.

Terrassa recicla només un 33% dels reus residus quan la Unió Europea demana un mínim del 55%

El portaveu d’ERC, Isaac Albert, va assenyalar que “la gestió dels residus mostra la fi d’una etapa.” I va afegir que, “en els darrers tres anys i mig s’ha fet poc, no s’ha fet res.”

Albert va denunciar que el nou pla és una copia del pla de 2015, amb paràgrafs sencers, tal com va passar amb el de la seguretat que havia estat copiat del de Masnou.

Per això, com  Matilla va demanar la dimissió del regidor d’urbanisme, Medi Ambient, Mobilitat, Aigua, Neteja i Recollida de residus, Marc Armengol.

Armengol es va defensar dient que eren uns oportunistes ja que “cap dels grups ha estat a la taula de residus” i que per tant, no els importa la ciutat sinó erosionar el govern per pur electoralisme.”

Atribuí la situació a la crisi. “Eco equip va perdre 70 treballadors i part dels seus camions tenien 18 anys d’antiguitat.”

En aquest sentit, Alejandro Rodríguez del PP de Terrassa li va retreure que els titllés d’oportunistes quan “moltes de les propostes aprovades en el ple no havien estat executades.”
I que tot i pujar cada any els impostos (la darrera un 5%) l’Ajuntament de la ciutat “incompleix de forma sistemàtica la seva obligació de recollir els residus.”

Si va sumar Javier González, de  C’s quan afirmà que “Terrassa esta farta de promeses incomplides, de pagar cada dia més i rebre menys a canvi.”
I que tot i ser un ple propositiu, “som reunits aquí per a reprovar la seva gestió” –mirant a Marc Armengol, “perquè ho estan fent veritablement malament.”

González afegí que el govern municipal s’havia negat sistemàticament a fer auditories i va fer referència al baròmetre encarregat per l’Ajuntament al febrer on la percepció dels ciutadans sobre la neteja de la ciutat situava a Terrassa al lloc 28 de 31.

Armengol va insistir que l’eina per revertir la situació és el Pacte per la neteja que va resumir en cinc línies d’actuació: Més pressupost, més control, més informació,  més participació i mes planificació gràcies a un Contracte programa.

El pressupost passaria dels actuals 22 milions d’euros als 24 ó 25 necessaris, segons els tècnics.

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada