Stradivarius la llei de la por

CCOO denuncia la política de recursos humans severa i injusta a Stradivarius

El dimarts 30 de setembre, concentració a les portes dels Jutjats de Manresa per manifestar el suport de la plantilla al treballador que va resultar acomiadat el passat mes de març

La direcció de Stradivarius, amb el beneplàcit d’Inditex, aplica una política de recursos humans que CCOO d’Indústria qualifica d’injusta, severa i dictatorial. Aquest sindicat lamenta que un dels vaixells insígnia del teixit empresarial espanyol permeti que, en una de les empreses del grup, s’intimidi la plantilla i s’hi apliqui la llei de la por. Per expressar el seu profund malestar davant aquesta situació i exigir que es declari improcedent l’acomiadament d’un dels seus treballadors, CCOO ha convocat una concentració a les portes dels Jutjats de Manresa el dimarts 30 de setembre a les 10.00 h.

El Consell Sindical de CCOO en el Grup Inditex va iniciar fa uns dies una campanya informativa contra les desproporcionades i injustes decisions que, des de fa uns mesos, pren la direcció de Recursos Humans de Stradivarius. Aquesta campanya tindrà el seu punt àlgid el dimarts a les 10.00 h amb una concentració de treballadors i treballadores a les portes dels Jutjats de Manresa, lloc en el qual exigiran que es declari improcedent l’acomiadament d’un dels seus companys.

Els fets que es jutgen el dimarts es remunten al passat mes de març, quan un treballador del centre logístic que Stradivarius té a Catalunya va perdre la feina per trencar la cinta que delimitava una zona d’obres. CCOO va considerar desproporcionada la decisió que va prendre llavors la direcció de Recursos Humans, va assegurar que era suficient amb imposar-li una sanció i va intentar, per la via del diàleg i de la negociació, fer entendre a l’empresa que es tractava d’una mesura injusta i fora de lloc. Com que Stradivarius no va cedir, demà serà un jutge qui finalment decideixi si l’acomiadament va ser procedent o no.

CCOO aprofita la vista i la concentració del 30 de setembre per denunciar públicament la política de recursos humans que aplica Stradivarius. La mateixa empresa que va permetre que la plantilla del centre logístic treballés durant setmanes amb el sostre enfonsat d’una de les naus, no va aplicar la mateixa vara de mesurar quan va acomiadar un treballador davant un lleu incompliment d’un assumpte de seguretat.

Lamentablement, el que va ocórrer al març en aquest centre logístic no va ser un fet aïllat. CCOO d’Indústria recorda que Stradivarius aplica reiteradament la llei de la por mentre la direcció del grup Inditex mira cap a un altre costat. A més, incompleix el dret d’informació i consulta dels delegats i delegades i adopta una actitud severa i intransigent amb els treballadors eventuals, la part més indefensa de la plantilla.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada