Si teniu gos vigileu, noves plaques amb sancions de més de 100€

Noves plaques informatives per sensibilitzar a les persones propietàries de gossos que han de recollir les deposicions dels animals

La sanció mínima contemplada a l’ordenança és a partir de 100 euros

Amb l’objectiu de recordar a les persones propietàries de gossos que tenen la responsabilitat de recollir els excrements que els animals deixen als carrers i places, l’Ajuntament ha instal·lat a diversos punts de la ciutat unes plaques metàl·liques on se’ls informa d’aquesta obligatorietat. La frase triada és «Cal portar el gos lligat i netejar les deposicions. L’incompliment pot comportar sancions a partir de 100 euros». Aquesta és la sanció mínima tipificada a l’Ordenança municipal de tinença i protecció dels animals per portar el gos deslligat.

Les plaques, que fan una mida de 60×90, són de color blau i contenen un pictograma que reprodueix l’acció d’una persona que porta el gos lligat i que diposita els excrements de l’animal a la paperera. S’han instal·lat als fanals perquè siguin prou visibles, i s’han distribuït en 90 punts dels espais verds i places més representatius de cada barri, a més de les avingudes principals i dels parcs de Vallparadís i de Sant Jordi.

500 ampolles de plàstic, plegables i portàtils

Paral·lelament, l’Ajuntament repartirà 500 ampolles de plàstic, plegables i portàtils, que incorporen un mosquetó d’alumini per a enganxar a les corretges perquè els propietaris puguin diluir amb aigua els orins que els animals deixen als carrers. Tenen una capacitat de 400ml i una mida de 12×26 cm.

Les ampolles es repartiran, a partir de dilluns, 27 de maig, a les persones que formalitzin l’adopció d’un animal al Centre d’atenció d’animals domèstics (CAAD). El seu horari és de 9 h a 12,30 h i de 15 h a 17,30 h, de dilluns a divendres. Els caps de setmana i festius és de 10 del matí a 14,30 h. Trobareu més informació al web http://adoptam.terrassa.cat/. També s’entregaran al servei d’atenció al públic del

Centre de Documentació i Educació Ambiental (CDEA), situat al carrer del Pantà, 20, que és obert de 9 h a 14 h. Només caldrà acreditar que tenen un gos censat a Terrassa.

Tota aquesta informació, que s’emmarca dins la campanya Terrassa més Neta, es difondrà per la web municipal i les xarxes socials de l’Ajuntament. D’altra banda, recordem que Terrassa compta amb un registre d’animals de companyia per controlar la població que hi ha al municipi de gossos, gats i fures. Actualment hi ha 11.204 animals censats, el 77% dels quals (8.901) són gossos.

La ciutat també disposa de vuit espais de lliure circulació de gossos repartits als barris de Ca n’Aurell, la Maurina, Poble Nou, Vallparadís, Can Tusell i les Arenes, els quals estan situats a menys d’un quilòmetre dels barris residencials, a una distància màxima de 15 minuts caminant. En els pròxims mesos se n’habilitaran dos més: un, que estarà situat al polígon de Can Petit, a prop del barri de Sant Llorenç, i l’altre al Parc de la Cogullada.

En aquests llocs els propietaris han de vetllar per:

  • Procurar mantenir l’espai net i en bones condicions.
  • Recollir les caques del gos.
  • Evitar que l’animal es baralli amb altres gossos (no pot sortir de l’espai sense lligar).
  • Si és un gos potencialment perillós, cal que vagi lligat i amb morrió també dins l’espai lliure de gossos.
  • Insistir en el fet que el propietari és responsable dels danys que el gos pugui ocasionar a altres animals, persones o bens.
  • Identificar l’animal i censar-lo al registre municipal de l’Ajuntament on visqui.
  • Incomplir l’ordenança pot comportar una sanció.

Cal recordar que la inscripció d’un gos, gat o fura al registre d’animals de companyia de l’Ajuntament s’ha de fer en el termini de tres mesos comptats a partir de la data de naixement, d’adquisició o de canvi de residència de l’animal tot i que, abans, el veterinari l’ha d’identificar amb la implantació d’un microxip. A més, és obligatori que els animals portin una placa identificativa on figuri tant el nom de l’animal, com les dades de la persona posseïdora o propietària.

Author: Ajuntament de Terrassa

3 comments

Sempre es culpa als mateixos.
Porto messos darrere de l’ajuntament per a que es posi les pil•les i escombri el barri de Torressana, que sembla que l’han esborrat del mapa. Ni nateja, ni jardineria, ni poda. Ara sí, per posar plaquetes de merda, si.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.