Sant Cugat potencia el transport públic

Sant Cugat potencia el transport públic amb un nou servei de recàrrega on-line de bitllets d’autobús i noves bonificacions   

Es tracta d’un servei pioner en el sistema metropolità de transport: l’usuari podrà recarregar per internet el seu títol de transport municipal amb paquets de 10, 20, 30 o 50 viatges d’autobús

Amb cada recàrrega es bonificarà l’usuari amb un 10% més de viatges

Paral·lelament, l’Ajuntament ha avançat que adquirirà 42 noves marquesines d’autobús. També s’ha millorat l’App StQBus i els cartells informatius de les parades 

La tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira; la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany; i el vicepresident i conseller delegat de Moventia, Josep Maria Martí; han presentat aquest migdia el nou servei de recàrrega on-line de títols de transport urbà de Sant Cugat. Aquest servei, pioner en el sistema de transport metropolità, també té vinculat noves bonificacions per abaratir el cost del bitllet.

El sistema funciona mitjançant una targeta que funciona amb tecnologia sense contacte (contactless) i que els usuaris han d’anar a recollir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). Posteriorment, mitjançant el web municipal l’usuari pot recarregar-la amb paquets de 10, 20, 30 o 50 viatges d’autobús. Amb cada recàrrega es bonificarà l’usuari amb un 10% més de viatges: és a dir que, si per exemple es paguen 50 viatges, automàticament se’n carregaran 55. Aquesta bonificació se suma a una congelació de preus que s’ha mantingut en els darrers quatre anys en el transport urbà de Sant Cugat.

Aquest nou servei no eliminarà l’adquisició de targetes T-10 i de bitllets directament a l’autobús. Cal recordar, també, que aquests títols de transports no estan integrats i que per tant només són vàlids per als autobusos urbans de Sant Cugat.

“Aquesta i d’altres millores”, ha dit Cristina Paraira, “s’estan duent a terme amb l’objectiu de seguir potenciant el servei urbà de transport públic a Sant Cugat i fomentar-ne el seu ús”. Així mateix, Joana Barbany ha volgut destacar que la recàrrega per internet i la millora de l’App StQBus “s’emmarquen en el Pla d’Innovació de l’Ajuntament, que entre d’altres mesures també ha d’ajudar a potenciar el transport públic”.  Finalment, Josep Maria Martí ha remarcat que el nou servei de recàrrega “és un sistema pioner en tot l’àmbit metropolità”.

Més millores per potenciar el servei de transport urbà

Així mateix, aprofitant aquest acte també s’ha presentat una millora a l’App StQBus: a partir d’ara també s’hi podrà consultar tota la informació referent a les línies interurbanes, de can Sant Joan i de bus nit que passen per Sant Cugat. D’aquesta manera, aquesta aplicació permetrà consultar a temps real tota l’oferta de transport públic d’autobús que dóna servei a Sant Cugat.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha iniciat un concurs públic per tal d’adjudicar la col·locació de 42 noves marquesines d’autobús urbà. La inversió prevista per l’Ajuntament per instal·lar aquestes marquesines és de 700.000€. Aquest concurs es podria adjudicar a finals d’aquest any i les primeres marquesines està previstes col·locar-les l’any 2018.

Finalment, l’Ajuntament també està renovant els elements comunicatius que informen, a cada parada, dels horaris dels autobusos i del seu recorregut.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada