Sant Cugat netejarà de manera immediata la Riera

L’Ajuntament de Sant Cugat actuarà de manera immediata per netejar la riera de Can Cabassa i consolidar els marges en els trams més inestables

Aquesta actuació permetrà garantir l’estabilitat del talús que separa una finca del carrer Tenerife amb la riera

Paral·lelament l’ajuntament està elaborant el projecte executiu d’una actuació integral a les rieres de Can Cabassa i Torrent del Xoriguer

L’ajuntament actuarà en les properes setmanes per netejar d’elements sòlids la llera de la riera de Can Cabassa amb l’objectiu de deixar la llera neta abans de la temporada de pluges.

Paral·lelament es farà una actuació per consolidar els murs perimetrals en els trams més inestables. La voluntat de l’equip de govern és engegar aquesta actuació aquest mateix 2016, prèvia autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). D’aquesta manera es garantirà l’estabilitat del talús que separa una finca del carrer Tenerife amb la riera. L’actuació consisteix en la consolidació i millora del drenatge per evitar l’erosió del perímetre amb la finca.

Aquestes dues actuacions són part d’un projecte global d’intervenció en les rieres de Can Cabassa i el Torrent del Xoriguer que és previst començar el 2017.

Totes aquestes actuacions són fruït d’un treball de temps i converses amb l’ACA qui fins fa poc tenia la competència exclusiva en tema de rieres. No va ser fins el 2012 que l’organisme depenent de la Generalitat va traspassar als ajuntaments la competència – no els recursos – sobre el manteniment i neteja de les rieres.

Una finca no ajustada a llicència 

Aquestes actuacions permetran, entre d’altres millores, solucionar la problemàtica de la propietària d’una finca que denuncia la inestabilitat de l’espai que separa la llera, de casa seva.

Ara bé, davant les manifestacions fetes per la propietat, l’Ajuntament vol aclarir que:

  1. El 2006 es va presentar un projecte constructiu que va estar aprovat per l’Ajuntament. El projecte contemplava la construcció d’un mur de contenció que garantia la seguretat de la finca en tot el tram que transcorre paral·lel a la riera. El mur no el va construir. D’haver-se fet el mur de contenció tal i com era la seva obligació, avui la propietat no tindria l’erosió que ha patit per efecte de la riera.
  2. El terreny de la finca ocupa 3 metres – en algun punt – l’espai de servitud hidràulica, de manera que s’aproxima a la llera en excés i més del permès per la llicència d’obres. La normativa estableix que aquests terrenys perimetrals són zona de servitud hidràulica, destinada a l’ús públic, justament per mantenir la seguretat i preservació de l’espai fluvial.

L’ajuntament està treballant en la definició de com s’ha de configurar el mur de protecció que caldrà construir i consensuar la solució juntament amb l’ACA. Tant bon la solució tècnica estigui concretada i confirmada amb l’Agència Catalana de l’Aigua, es comunicarà a la propietària la manera com dur a terme la seva execució.

Foto: Artur Ribera

  Share:

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada