Jornada inaugural de l'Ecofòrum 2018

Sabadell acull el primer Congrés de Qualitat de l’Aire

Sabadell acollirà l’octubre el primer Congrés de Qualitat de l’aire

Fira Sabadell serà l’escenari, els dies 24 i 25 d’octubre de 2019, del primer Congrés de Qualitat de l’aire, un esdevenint que vol convertir-se en l’epicentre de la gestió de la contaminació atmosfèrica a escala nacional i un fòrum per trobar resposta a una de les majors causes ambientals de mort a tot el món.

L’encontre, que aplegarà més de 70 ponents de relleu nacional i internacional, amb un total de 24 sessions de treball, està impulsat per la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Sabadell, juntament amb la Generalitat de Catalunya, i compta també amb un comitè tecnicocientífic que l’assessora, compost per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’Autoritat Metropolitana del Transport, el CSIC, l’ISGLOBAL i la Plataforma de Qualitat de l’Aire.

Vuit de cada deu ciutats superen els nivells màxims de contaminació recomanats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). A Catalunya, s’han superat els nivells d’òxids de nitrogen (NOx) i de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en zones molt densament poblades, com l’aglomeració de Barcelona.

L’esdeveniment s’estructurà en vuit temàtiques: salut, emissions, mobilitat, urbanisme, sensibilització, fiscalitat, avaluació i modelització, a més d’un seguit de ponències conjuntes. També s’instal·larà una zona expositiva amb solucions tecnològiques i presentacions professionals, preseleccionades per un comitè tècnic.

El congrés busca projectar els agents sectorials i donar suport a sinèrgies i aliances necessàries per enfortir i visibilitzar la gestió de la qualitat de l’aire i involucrar els agents clau –tècnics, polítics i mitjans de comunicació– per afavorir l’adopció de polítiques integrals en favor de la qualitat de l’aire. També pretén reflexionar i debatre sobre les estratègies i accions necessàries per resoldre l’immens repte tècnic que tenim com a societat per aconseguir uns nivells òptims de qualitat de l’aire a l’entorn urbà, a més d’estudiar les solucions tecnològiques presents al mercat i dinamitzar la seva implantació territorial.

Foto: Imatge d’arxiu de l’EcoFòrum celebrat a Terrassa

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.