Retrat del terrassenc il·lustre Lluís Muncunill

L’alcalde visita l’estudi de Carmen Valverde pintora que realitza el retrat del terrassenc il·lustre Lluís Muncunill

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, acompanyat del tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la ciutat, Amadeu Aguado, va visitar la setmana passada l’estudi de la pintora terrassenca Carmen Valverde, a qui se li ha encarregat el retrat de Lluís Muncunill, nou membre de la Galeria de Terrassencs i Terrassenques Il·lustres i nou fill adoptiu de la ciutat a títol pòstum.

L’Ajuntament en Ple va aprovar el mes de maig la concessió de títol de fill adoptiu de la ciutat de Terrassa, a títol pòstum, i l’honor d’incorporació a la Galeria de Terrassencs i Terrassenques Il·lustres a l’arquitecte modernista Lluís Muncunill i Parellada (Sant Vicenç de Fals, Fonollosa, 25 de febrer de 1868 – Terrassa, 25 d’abril de 1931).

La Galeria de Terrassencs i Terrassenques Il·lustres va ser creada l’any 1915 amb la finalitat de perpetuar la memòria d’aquells terrassencs i terrassenques que han assolit un alt grau de servei a la ciutat o una trajectòria personal indiscutible en el terreny de la política, les arts, la cultura, l’acció social o l’esport. Aquest honor queda reservat per a les persones que prèviament han estat anomenades Filla o Fill Predilecte o Filla o Fill Adoptiu.

Carmen Valverde

Pel que fa el quadre, s’ha seguit el Reglament d’honors i distincions de l’Ajuntament de Terrassa per a realitzar l’encàrrec. L’escollida ha estat la pintora terrassenca Carmen Valverde, pintora autodidacta, que es va iniciar en el món de la pintura reproduint grans clàssics, per evolucionar i crear el seu propi estil, amb l’experimentació de les principals tècniques pictòriques i acabar especialitzant-se en el retrat naturalista. Col·laboradora amb diferents ONG’s, ha realitzat nombroses donacions per a la recaptació de fons, ha participat també en diferents experiències pedagògiques per fomentar la igualtat a les escoles a través de la pintura, així com en mostres culturals amb causes solidàries. Valverde complementa la seva activitat artística amb el comissariat i la direcció tècnica d’exposicions. És membre d’ACEA’S (Agrupació Catalana d’Entitats Artístiques) i ha format part de vàries associacions culturals com Amigos del Realismo, AFIACO o Solidaritat Cultural d’Art.

Les mides del retrat seran de 146 x 97 cm i el marc seguirà el model tradicional de la resta de retrats de la Galeria. La presentació pública del quadre se celebrarà el darrer dia de la Festa Major de Terrassa d’enguany, dimecres 4 de juliol.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada