Terrassa Ocupacio

PUJA L’ATUR A 50.097 ATURATS AL VALLÈS OCCIDENTAL

Terrassa tanca el mes de Febrer del 2019 amb 14.331 aturats

L’atur puja a Terrassa al Febrer. S’incrementa respecte al més anterior en 303 persones, el més preocupant es la tendència a l’alça que s’incrementa i anirà a més tal i com ja varen pronosticar els mercats fa mesos, degut a la inestabilitat política, tant al govern central com a Catalunya, com el canvi d’hàbits de compra de la ciutadania.

A Terrassa 14.331 persones avui estan registrades demandant treball, més les que ja no ho fan.

Terrassa és la ciutat del Vallès amb més atur tant de persones, com en percentatges totals. Un percentatge massa elevat, que posa en risc l’equilibri laboral i social a la llarga. Si comparem Terrassa amb Sabadell, sempre habitualment una mica per sota de les xifres de Terrassa, a Sabadell com en general al Vallès Occidental també puja l’atur, tancant el mes de Febrer amb 12.547 aturats i un percentatge del 12,25%.

La nostra comarca habitualment és de les primeres en donar dades laborals i econòmiques, degut a l’alta industrialització dels nostres polígons, però en aquest cas els serveis són els més afectats. El tancament de comerços als principals eixos comercials, sols cal anar de passeig per veure la quantitat de locals comercials en lloguer, també preveuen un futur incert de cara al comerç i serveis.

El clima polític tant a l’estat central com a Catalunya no afavoreix, ja que el diner i les inversions necessiten confiança i estabilitat, i si ha més afegim la revolució tecnològica, digital, el canvi d’hàbits de la ciutadania al realitzar les seves compres, la robotització i el talent que marxa fora, deixen a les nostres ciutats i els seus ciutadans en fora de joc, amb un futur, si més no incert i volàtil.

Poblacions del Vallès Occidental on l’atur segueix baixant

No totes són noticies negatives a la comarca i han poblacions que aconsegueixen disminuir les seves xifres d’aturats, caldrà investigar com ho aconsegueixen. Al Vallès Occidental en general la tendència és la mateixa, puja l’atur, excepte a les poblacions de Rubí, Cerdanyola, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac i Sant Cugat.

Rubí que és la que més treball aporta al Febrer amb 80 persones contractades, Cerdanyola del Vallès amb 66 contractats, Barberà del Vallès amb 24 contractats i Montcada i Reixac amb 40 persones contractades. Sant Cugat del Vallès també baixa l’atur contractant a 22 persones i tancant el mes en 2548 aturats.

La comarca del Vallès Oriental a la seva totalitat també baixa l’atur en 277 persones contractades, al igual que el Baix Llobregat que també disminueix l’atur en 425 persones.

Dades de l’atur al Febrer 2019 per municipis de la comarca del Vallès Occidental

Castellbisbal segueix la seva mitja, pujant en 33 aturats i tancant mes amb 542 persones sense feina. Matadepera puja 9 aturats i tanca amb 189, Rellinars es manté igual amb 39 aturats, Ullastrell baixa 3 tancant amb 60 aturats, Vacarisses baixa 5 tancant amb 289 aturats i Viladecavalls puja 17 tancant el mes de Febrer 2019 en 335 aturats.

Atur a Catalunya Febrer 2019

Les dades a tota Catalunya baixen lleugerament quedant-se en 396.642 aturats al principat. Espanya també incrementa l’atur en dades generals en 3.279 persones tancant amb 3.289.040 d’aturats.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.