Puigdemont: ‘La confiança és més necessària que mai…’

President Puigdemont: “La confiança és més necessària que mai en un context de màxim assetjament per part de l’Estat”

El cap del Govern s’ha mostrat “orgullós de la feina feta per tots els consellers, sense excepció”
Carles Puigdemont ha comparegut a petició pròpia davant del Parlament per informar dels darrers canvis a l’Executiu

El president Puigdemont, en un moment de la seva compareixença. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha insistit avui en expressar la seva “confiança en tots i cadascun dels membres del Govern” i s’ha mostrat “orgullós de la feina feta per tots els consellers, sense excepció”. Durant la compareixença que ha fet davant del Parlament per informar dels darrers canvis al Consell Executiu, Carles Puigdemont ha subratllat que “difícilment podríem demanar a la ciutadania que confiés en el seu Govern si no ens apliquéssim la màxima exigència de confiança”. I ha afegit que aquesta confiança “és encara més necessària en un context com l’actual de màxim assetjament, per terra, mar i aire, per part del Govern l’Estat, dels seus aparells, dels seus adlàters i dels seus socis”.

El cap del Govern ha situat dins de la normalitat els relleus que va fer la setmana passada al seu Executiu i ha recordat que “el president té el dret de nomenar i cessar els membres del Govern; és més, en té la responsabilitat de fer-ho si ho creu convenient”. “Penso exercir aquesta responsabilitat, cap insult ni cap grolleria em distraurà”, ha reblat.

Carles Puigdemont ha aprofitat la seva compareixença per reiterar el seu agraïment als consellers Baiget, Vila i Puig. D’aquest últim ha posat en relleu “la seva trajectòria com a amant i expert en cultura popular i tradicional, encara que alguns l’hagin volgut menystenir”. “Sap que té la meva confiança i que li agraeixo la confiança que ens ha fet a tots plegats en acceptar el càrrec”, ha conclòs.

El president, que va sol·licitar comparèixer en una carta a la presidenta del Parlament signada l’endemà de fer efectius els canvis, ha demanat als grups parlamentaris que “en la formulació de les legítimes crítiques s’apliquin la dosi de moderació i calma que diuen trobar a faltar en els altres” i ha fet notar que “s’han arribat a publicar autèntiques animalades”.

En aquest sentit, ha llegit una cita del portaveu del PSC que en una situació similar l’any 2006 remarcava que el president en aquell moment posava “per davant de qualsevol altra consideració l’interès general del país”. Puigdemont ha fet seves aquestes paraules i ha tancat la seva intervenció instant els grups parlamentaris que “apliquin aquell mateix criteri per entendre les raons per les quals els demano no només el respecte sinó la comprensió pels canvis que ja coneixen”.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada