Els pressupostos son una incoherencia entre el que es diu i el que es fa

Prova pilot per millorar la recollida de mobles al barri del Segle XX

La propera primavera es valorarà el nou model de recollida a tota la ciutat

L’Ajuntament ha impulsat una campanya informativa sobre el nou sistema al barri, anomenada “Els mobles, al dia!”

Demà es posa en marxa un nou sistema de recollida de mobles a la via pública al barri del Segle XX. Els camions de recollida de mobles circularan un dia fix, els dimecres –festius inclosos-, de les 18 h a les 21 h, pels carrers del barri. Només cal que els veïns baixin els mobles i els deixin al costat del contenidor més proper, contenidors, desmuntats i d’una manera ordenada per no molestar el pas als vianants, i serà innecessària la trucada prèvia a Eco-Equip. Passats uns mesos, a la primavera, es valorarà la implementació d’aquest nou model a tota la ciutat per a la millora de l’espai públic i la neteja de la ciutat, amb les modificacions pertinents en base a l’experiència.

L’abocament incontrolat de mobles al carrer és una problemàtica detectada arreu de la ciutat, el que demostra que l’actual sistema de recollida de mobles no funciona.

Només un 10% dels ciutadans fa una trucada prèvia al telèfon gratuït per concretar amb l’empresa municipal dia i hora per baixar els residus al carrer. Per això, s’ha optat per canviar-lo, amb la voluntat d’oferir un servei més eficient.

L’Ajuntament ha impulsat una campanya informativa sobre el nou sistema al barri, anomenada “Els mobles, al dia!“. S’han enviat cartes a les famílies residents informant del canvi i de quin dia és l’assignat al barri, que a hores d’ara està per determinar. També han actuat informadors a la zona i s’han distribuït plànols del barri i adhesius amb el lema “Els mobles, al dia!” amb tota la informació. A més, s’han dut a terme diferents accions de difusió en espais públics i xarxes socials. S’ha escollit el Segle XX pel suport de l’Associació de Veïns, que col·labora activament en la implantació de la prova pilot, i per les característiques del barri, ben delimitat pel parc de Vallparadís i vies principals de circulació i amb molt de sòl industrial, que fan que les zones d’aportació quedin delimitades en un perímetre ben definit.

Durant la prova pilot, hi conviuran els dos serveis de recollida de mobles. A la resta de barris, cal trucar al telèfon de la neteja 900 720 135 per comunicar i informar-se de com s’ha de fer. Hi ha equips d’inspecció per vetllar per la bona pràctica en la gestió dels residus. En compliment de l’Ordenança municipal no dipositar els mobles en el dia i en l’horari establert comporta una sanció de fins a 6.000 €. El servei recull: mobles, cadires, llits, matalassos, caixes, sofàs, joguines trencades, etc. En canvi, no es recullen: petits i grans electrodomèstics, aparells d’aire condicionat, runes, portes, persianes i marcs de portes, etc, per aquest tipus de deixalles cal portar-les a les Deixalleries Municipals.

Author: Ajuntament de Terrassa

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.