Prop de 300 persones reclamen pensions dignes

Des el passat gener, cada dilluns els pensionistes es concentren davant l’Ajuntament de Terrassa

A dos quarts d’onze el cel estava ennuvolat però, pels prop de 300 pensionistes que s’havien donat cita al Raval de Montserrat, era un ‘lunes al Sol’. Un dilluns més de concentració davant l’Ajuntament de Terrassa per a reclamar unes pensions dignes.

La mobilització setmanal és iniciativa del Moviment per unes Pensions Dignes (MPD) qui considera, que amb aquestes accions pot pressionar el Govern de l’Estat davant la pèrdua de poder adquisitiu de les seves pensions.

Dimecres passat no es va celebrar la reunió del Pacte de Toledo. Els grups van decidir donar-se més temps per arribar a un acord de consens sobre la millora de les pensions.

Pensions dignes
Un dels concentrats mostra una cridanera pancarta

Segons explicà Isabel Zarza, hi ha dos esborranys sobre la taula; el primer, a iniciativa del PDCat, proposa que a més de la revalorització de l’IPC s’obra la porta a d’altres variables com el nivell salarial o el PIB. L’altra, defensat per Podemos  i PSOE exigeix que les pensions es valoritzin d’acord al IPC.

“Creiem que hi fa falta una determinació política clara” –ha dit Zarza: “Si el Pacto de Toledo no es posa d’acord –ha afegit- que facin un decret Llei que digui que les pensions han de pujar d’acord a l’IPC i quedin blindades ja d’una vegada”

Zarza creu que per fer possible la pujada de les pensions cal treballar conjuntament:  “units serem més forts” -ha dit.

Els concentrats han cridat allò de “Gobierne quien gobierne, las pensiones se defienden.”

En un to més reivindicatiu, Paco García ha recordat que des el 2008 hem vist una retallada dels drets socials contra el que diu la Constitució Espanyola al seu article 50 “Todos los españoles tienen derecho a una pensión digna y los poderes públicos velarán por ello.” Afegí que “la Constitución diu que els poders públics promouran les codicions necessàries i les normes pertinents per fer efectiu el drets a una vivenda digne i la quantia de les pensions”. García aconseguí escalfar als concentrats i  un aplaudiment al preguntar: “Sabeu en què ha quedat aquest dret? En un no res. Per això som aquí.

El Moviment per a unes Pensions Dignes va néixer al mes de gener de forma espontània i han protagonitzat prop d’una trentena de concentracions per fer visible els jubilats i pressionar el Govern de cara a dignificar les pensions.

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada