Podem-IVE aposta per una ciutat amb economía dinàmica

Aquest matí la gent de la nostra candidatura hem estat amb una carpa al Mercadal

Des de Podem-IVE volem una ciutat amb una economia dinàmica, capaç de créixer de manera sostenible, que generi més i millors llocs de treball i afavoreixi la cohesió social. Volem trencar amb el model de ciutat dormitori que ha estat imperant en els darrers anys. Per això, també defensem la necessitat de preservar l’activitat industrial existent, generar noves alternatives i facilitar noves localitzacions.

Terrassa té potencial innovador propi. Des de l’Ajuntament cal donar suport a la creació i consolidació de les petites i mitjanes empreses i oferir un servei d’assessorament específic per a nous emprenedors a aquelles persones que es plantegin l’autoocupació i que vulguin fer realitat el seu projecte de negoci, en especial treballadors/es a l’atur que vulguin desenvolupar nous projectes com a autònom. Entenem que aquest àmbit és fonamental que sigui actiu i dinàmic a la ciutat en la mesura que és generador de riquesa i ocupació. Així doncs, per nosaltres l’activitat econòmica esdevé un repte estratègic de ciutat. Aquest repte l’afrontem amb un bon coneixement de la situació actual i amb la convicció de que cal una mirada estratègica consensuada local i supralocal. A la vegada també tenim clar que cal abordar aquest repte amb responsabilitat social i ambiental i tenint com a finalitat última el bé comú.

Abordarem l’activitat econòmica a la ciutat com un element clau per a la creació de riquesa i ocupació, i ho farem des d’uns principis de responsabilitat social i ambiental. Construirem una taula amb els representants econòmics, sindicals, socials i universitats de la ciutat per establir un marc estable i permanent de comunicació i diàleg per abordar de forma conjunta i amb mirada estratègica els reptes de ciutat en matèria econòmica i d’ocupació.

 

Aplicarem les mesures proposades al Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. Treballarem també per revaloritzar i millorar els polígons d’activitat econòmica i per la creació d’espais de cooperació entre el teixit productiu, el coneixement i la tecnologia. S’ha de d’afavorir un mercat laboral en concordança amb el capital de coneixement de les nostres universitats. Potenciarem l’economia social i solidària i el cooperativisme. Fem nostres les “15 mesures cap a l’Economia Social i Solidària als municipis”, elaborades per la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya. És cabdal aprofitar el capital de coneixement de les universitats de la ciutat per crear i impulsar projectes de treball i potenciar la digitalització de les empreses com a futur immediat per garantir la seva implantació i manteniment en el mercat de treball. Potenciarem la digitalització en els nous projectes com a mercat de futur. Aplicarem criteris d’economia verda, rehabilitació edificis i eficiència energètica. Recolzarem l’emprenedoria local. En definitiva, per consolidar un model productiu basat en la qualitat, la innovació, el coneixement, la sostenibilitat i l’ocupació de qualitat.

Promourem plans de formació i d’ocupació per a joves, persones en atur de llarga durada i majors de 50 anys, migrants… Potenciarem llocs de treball verds: en el sector forestal, agricultura ecològica, vinculats al canvi de model energètic, rehabilitació d’habitatges i infraestructures amb criteris d’accessibilitat  i mobilitat sostenible. Mantindrem el programa d’horts urbans. Potenciarem l’Anella Verda, parcs naturals i l’entorn de la ciutat així com un projecte de Polígon Verd.

També veiem necessari defensar el consum de proximitat i el comerç local i de barri. Promourem un Pla i Pacte estratègic del Comerç i el Turisme. Així com potenciar les cooperatives de consum alimentari, responsable i de turisme. Dinamitzarem els mercats municipals.

Garantirem l’eficiència i el desenvolupament dels serveis públics, eliminant les subcontractes i assegurant ocupació estable i de qualitat. Clàusules social a les licitacions, prioritzant les PIMES i autònoms locals, per a la creació d’ocupació, i que propiciïn la sostenibilitat mediambiental de les empreses i els drets laborals. Estudiarem la viabilitat de remunicipalitzar serveis públics actualment externalitzats (menjador escoles, neteja equipaments…), sense perjudici dels drets i llocs laborals. Impulsarem, igual que ha fet Barcelona, una empresa elèctrica municipal, o si més no que l’Ajuntament contracti el servei elèctric a empreses com Som Energia. Fomentarem la banca ètica com a alternativa i sobretot, que l’Administració municipal la promogui i la utilitzi. Farem  un millor marc col·laboratiu garantint que els Centres de Treball del tercer sector tinguin feina i una sortida digna garantida.

L’eix central del treball de qualitat (treball digne), com a factor essencial per generar estabilitat social i projectes de vida emancipadors individuals i familiars, ha de justificar que els objectius prioritaris de les polítiques municipals condueixin a aconseguir un major índex de benestar. Pensem per tant que l’Ajuntament de Terrassa ha de ser un agent actiu i impulsar més i millors oportunitats d’ocupació.

Author: Podem-Iniciativa d'Esquerra Unida Verds

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.