UGT reclama la bonificació T-TREBALL pels transports públics

Perdem entre un 30 i un 60% del sou per anar a treballar

El sindicat UGT denuncia les deficiències del transpot públic per anar a treballar

Anar a traballar implica una important pèrdua de poder adquisitiu que s’afegeix a l’alarmant precarietat laboral que patim al nostre país

Els treballadors destinen entre el 30 i el 60% del seu sou en anar a la feina. Son dades de l’informe sobre les dificultats d’accés dels treballadors als polígons d’activitat econòmica de la comarca del Vallès Occidental per la manca o deficiències del transport públic que ha presentat avui a Terrassa el sindicat UGT (Unión General de Trabajadores).

A l’informe el sindicat denuncia amb dades l’alt cost econòmic que representa per als treballadors desplaçar-se fins al seu lloc de treball, així com la despesa de temps personal que aquests desplaçaments suposen diàriament.

Reclamen la implementació immediata de la línia Orbital, coneguda com a quart cinturó ferroviari que enllaçaria Vilanova i la Geltrú amb Mataró mitjançant una paràbola de 119 quilòmetres passant per Granollers, Sabadell, Terrassa, Martorell i Vilafranca del Penedès, així com el canvi d’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per Regió Metropolitana de Barcelona. Per Afra Blanco, Membre de la Comissió permanent de la Regió metropolitana de l’UGT,  “no pot ser que hi hagin ciutadans en el marc dels vallessos que estiguin separats per zones, com a ciutadans de primera i de segona.”

Per UGT no por ser que ens diguin que hem de ser més verds (i ho volem ser) i ens empenyin a utilitzar el transport privat perquè no hi ha alternatives.

Un cas paradigmàtic és l’Hospital de Terrassa. Lluis Ros, de la Federació Serveis Públics del sindicat, ha explicat que un treballador de Barcelona que hagi d’anar a l’Hospital en transport públic només té la possibilitat de les Rodalies RENFE i, des l’Estació del nord, desplaçar-se en bus fins el lloc de treball. “Si és en torn de nit ni això” –ha denunciat. “És abocat al transport privat i tot i ser més ràpid es troba que no té on aparcar perquè l’aparcament de l’Hospital és de pagament.”

UGT presenta la T-TREBALL
De dreta a esquerra, Eduard Pomar de la Federació d’Industria i Construcció, Afra Blanco, Membre de la Comissió permanent de la Regió metropolitana de l’UGT, José Luis Fernández, Secretari Comarcal de UGT Vallés Occidental, Sandra Cañete, reponsable de política sindical i comunicació, Lluis Ros, Federació serveis Públics i Antonio Aguado, Federació de Serveis Mobilitat i consum

Tal vegada aquest problema és també a molts polígons industrials. Per Eduard Pomar de la Federació d’Indústria i Construcció “volem denunciar un problema històric per accedir als llocs de treball en transport públic doncs, o no arriba, o no s’adapta als horaris.” La industria comença la seva jornada molt d’hora i això obliga a fer us del vehicle propi. I et trobes que o no tens on aparcar i en d’altres casos, a més, has de pagar peatges. Un exemple és el de la “promesa d’eliminar el peatge de Les Fonts que no s’ha dut a terme” que o pagues o et menges unes cues importants.

El sindicat reclama que aquest costos no els pot assumir per complert el treballador, segons Sandra Cañete, reponsable de política sindical y comunicació, “ha d’haver una coresponsabilitat entre les empreses i les administracions.”

UGT proposa la creació de la T-Treball, una bonificació que reconeixeria un descompte pels treballadors en el seu trajecte en transport públic. Aquesta bonificació hauria de ser assumida per l’Administració competent i la Patronal.

 

 

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.