A la fi es podrà pagar la Zona Blava amb el telèfon

La zona blava ja es podrà pagar amb el telèfon mòbil a Terrassa

Egarvia posa en marxa la nova app per pagar des del mòbil

A partir de demà dimarts, 12 de desembre, la zona blava de Terrassa es podrà pagar a través del telèfon mòbil gràcies a un nou sistema implantat per l’empresa municipal Egarvia, encarregada de la gestió dels aparcaments. Tècnicament, una nova aplicació pels dispositius mòbils permetrà als ciutadans accedir a aquest nou servei. La incorporació de la informació als parquímetres de la ciutat es farà de manera progressiva durant els dies següents.

Els parquímetres de la ciutat estan incorporant les explicacions del funcionament del nou sistema de pagament per tal de divulgar-ho entre la ciutadania. A partir d’ara, la descàrrega de l’aplicació iParkMe està disponible tant pel sistema operatiu Android com per iOS, en català, en castellà i en anglès. Aquesta aplicació incorpora el pagament per mòbil de la zona blava i dels aparcaments soterranis municipals, però també la gestió de les zones de càrrega i descàrrega per a transportistes i les “zones exprés” d’estacionament gratuït però regulat.

Una renovació tecnològica molt reclamada

La incorporació del pagament a través de dispositiu mòbil de les zones d’estacionament regulat és la part que més directament afecta la ciutadania d’un procés de renovació tecnològica més ampli. Egarvia ha adquirit diferents eines per modernitzar la gestió dels seus serveis. La zona blava és un d’ells, però la tecnificació afecta també als aparcaments soterranis públics i el servei de grua municipal.

La posada en marxa de les noves eines suposa un canvi en l’explotació dels serveis de l’empresa municipal que, a banda d’augmentar els serveis per als usuaris, també podrà racionalitzar el seu funcionament intern. El projecte de modernització de les eines de gestió facilitarà l’activitat que desenvolupa l’empresa municipal. Per exemple, la plataforma de gestió interna permet geolocalitzar tota l’activitat que desenvolupa l’empresa, des de pagaments fins a denúncies, incloses les anul·lacions d’aquestes o qualsevol incidència amb les places d’aparcament.

L’explotació de totes les dades optimitzarà l’activitat d’Egarvia i permetrà millorar la planificació de futur. De la mateixa manera, facilitarà la visualització de la distribució de les places i la gestió de particularitats com ara els infractors reincidents, els que tenen autoritzacions específiques o les diferències tarifàries de les zones.

 

Author: elTeuDiari Redacció

1 comment

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada