OT continuarà a Terrassa

Aprovada la producció de ‘Operación Triunfo 2018’ i de l’espai ‘Bailando con las Estrellas’

La millora de la situació financera de RTVE s’ha consolidat en 2017, tancant l’exercici amb un resultat positiu de 25 milions d’euros. Això es deu a uns majors ingressos, especialment els de origen comercial, i al compliment dels objectius de despesa.

Els ingressos van aconseguir els 980 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment d’entorn de 3 milions d’euros respecte al pressupostat, conseqüència d’uns majors ingressos comercials, a l’espera de la xifra definitiva de les aportacions de les operadores de telecomunicacions i de televisió.

La Corporació RTVE va tenir una despesa total de 952 milions d’euros, la qual cosa suposa un compliment del 98% respecte del pressupost, i una reducció del 2% sobre la despesa de 2016, exercici en el qual RTVE va fer front a la retransmissió dels Jocs Olímpics de Riu.

El rigor en la gestió durant aquests anys ha permès destinar una quantitat creixent de recursos a la producció i emissió de continguts, la qual cosa s’ha traduït en un increment significatiu dels índexs d’audiència. A més, RTVE ha seguit apostant per nous formats, especialment destinats a públics més joves, com el llançament de l’espai de continguts digitals Playz, que ha tingut un gran impacte i unes audiències molt significatives en el segment 18-24 anys.

Les despeses operatives s’han mantingut sota control, especialment les despeses generals, que s’han reduït gairebé un 5% respecte de l’any anterior, continuant amb la tendència iniciada en 2013. RTVE ha realitzat un important esforç en aquest àmbit i ha aconseguit reduir en els últims anys les despeses d’estructura, que aconseguien els 280 milions en 2009 i descendeixen en aquest exercici fins als 174 milions.

Les despeses de personal s’han comportat en línia amb les previsions, amb increments deguts als lliscaments salarials per antiguitat, així com per l’increment del 1% previst als Pressupostos Generals de l’Estat.

Així mateix, la situació financera de l’empresa va permetre durant l’exercici passat una reducció significativa de l’endeutament i una reducció considerable en les despeses financeres de la Corporació.

Finalment, durant 2017 s’han executat inversions per import de 39 milions d’euros que van a permetre incrementar i modernitzar la capacitat productiva, i continuar amb la renovació i transformació digital de RTVE.

El Consell d’Administració ha aprovat per unanimitat, en la seva reunió d’avui la producció, amb Gestmusic Endemol, de ‘Operación Triunfo 2018’

També amb el vot unànime dels consellers, s’ha aprovat la producció de la tercera temporada de ‘MasterChef Celebrity’, la versió amb concursants famosos del talent culinari produït per RTVE al costat de Shine Iberia. També s’ha donat llum verda a la sisena edició de ‘MasterChef Junior’, programa infantil presentat per Eva González al costat del jurat compost per Jordi Cruz, Pepe Rodríguez i Samantha Vallejo-Nágera.

S’ha aprovat així mateix, amb el vistiplau de tots els consellers, la producció, al costat de Gestmusic Endemol, del programa ‘Bailando con las Estrellas’, un format d’èxit en la BBC.

Finalment, el Consell ha autoritzat la producció de la segona temporada de ‘Pura màgia’, el talent que busca al millor mag d’Espanya, així com nous lliuraments de l’espai d’entreteniment ‘Hora Punta’ i nous capítols de la docuficción ‘Centre Mèdic’.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada