Membres del consistori a l'ofrena floral del 11 setembre

Ofrena de contrastos a la Plaça Onze de Setembre

Ofrena de contrastos a la Diada a Terrassa

El president de l’Associació de Veïns de Vallparadís va fer un discurs politic davant el to conciliador de l’Alcalde de Terrassa

Ahir, a la una del migdia, va tenir lloc com cada any l’ofrena floral a la Plaça Onze de Setembre de Terrassa. Era la primera que Alfredo Vega assistia en qualitat d’alcalde de la ciutat a posar punt i final als actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya. Actes que van incloure una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Terrassa, un concert de la Banda de Música de Terrassa, a l’amfiteatre de la plaça de Catalunya, i una cercavila encapçalada pels Gegants de Terrassa i la Banda de Terrassa que va discorre pels carrers del Doctor Pearson i de Prat de la Riba, fins a la plaça de l’Onze de Setembre.

Després de la tradicional ofrena floral, on hi van participar més d’una trentena d’institucions i associacions de la nostra ciutat, van tenir lloc els parlaments. El primer en intervenir va ser Josep Pou, president de l’Associació de Veïns de Vallparadís qui, en un to molt reivindicatiu, va afirmar que la gent d’aquest país “no es cansarà mai de lluitar per la seva llengua i la seva cultura.” A continuació, va donar validesa al referèndum del 1-O, en afegir que no es cansarien de “defensar democràticament allò  que els catalans i catalanes hem decidit que es correspon.” Però li va treure  segons més tard al demanar que “els catalans puguin decidir democràticament el seu futur com a país.”

Aquesta contradicció, tant freqüent en el si del sobiranisme, es complementà amb l’afirmació de que “avui recordem aquells que varen morir en front les tropes borbòniques defensant la nostra terra.” De fet, senyor Pou, varen morir defensant un altre rei. Hauria de saber que no era un conflicte de secessió sinó de successió.

“Si ells –va afegir- estiguessin aquí, no entendrien com 304 anys després, en plena democràcia, hi hagin exiliats i presos polítics pel fet de defensar la majoria d’un poble que demana la seva llibertat.” Es veritat que no ho entendrien perquè al 1714 no hi havia democràcia, manava un rei i la traïció es pagava amb la vida.

I si hem de ser rigorosos, la majoria a la que al·ludeix és parlamentaria. Sense la llei d’Hondt, és a dir, una persona un vot, aquesta majoria desapareix.

Més conciliador va estar l’alcalde Alfredo Vega qui va remarcar que la “l’ofrena floral és una tradició que ens uneix, més enllà de les legítimes idees i punts de vista que puguem tenir.”

El lleguatge de les flors pot dir més que el llenguatge de les paraules.

I va afegir que “necessitem més que mai aquest sentiment d’unitat, sense que ningú no hagi de renunciar al que pensa sobre Catalunya, sobre la seva relació amb Espanya o sobre quin ha de ser el nostre projecte de futur com a país”

Fa anys que vivim un temps molt difícils, confusos i tensos. Segurament per aixó, Vega va caure en el parany de dir “que aquesta ofrena floral és una bona ocasió per recordar-nos que som un sol poble, una sola ciutat, que som persones amb els mateixos drets i deures”

I dic parany perquè els pobles, les ciutats i els qui habiten en elles, son plurals i aquesta és la essència de la democràcia. Viure en respecte dins la diversitat.

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada