Aparcament per a bicicletes

Nou aparcament gratuït per a 14 bicicletes

L’Ajuntament instal·la un aparcament tancat per a bicicletes a l’estació de FGC de la Rambla d’Ègara

L’aparcament entrarà en funcionament els propers dies en fase de proves

Terrassa ha iniciat el desplegament progresssiu d’aparcaments oer a bicicletes. El primer d’ells ja és instal·lat al passeig central de la Rambla d’Ègara, al costat de les escales de sortida de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat. La idea és potenciar la intermodalitat entre ambdós sistemes de transport i incrementar la seguretat en aquest aparcament de llarga durada.

L’Ajuntament inicia amb aquesta actuació el desplegament progressiu d’un nou servei d’aparcaments tancats de bicicletes ubicats a prop de les estacions de transport públic, tal com contempla el Pla de Mobilitat 2016-2021.

L’aparcament tancat de bicicletes tindrà capacitat per a 14 places i funcionarà amb un sistema de registre i control d’accés, que els usuaris podran formalitzar a través d’una web i d’una app mòbil, que es donarà a conèixer properament. El servei, que serà gratuït i estarà disponible les 24 hores del dia durant els 365 dies de l’any, es preveu que entri en funcionament abans d’acabar l’any.

Aquesta instal·lació és vàlida per a tots els models de bicicletes, té cadenat independent i conté un suport per penjar-les, un sistema de subjecció i tancament, i també incorpora una bomba d’aire amb capçal per a tota mena de vàlvules, així com les eines bàsiques per a fer el manteniment i la reparació. Es tracta d’un disseny modular de 5,7 metres d’amplada, amb estructura d’alumini, que conté plaques solars per tal d’obtenir un alt grau d’eficiència energètica, i un sistema de detecció de presència per activar l’enllumenat interior.

Aquest projecte està inclòs en el programa Terrassa Barris en Marxa de 2018, que aposta per millorar la qualitat dels serveis a la ciutadania i afavorir un ús social del carrer com a espai inclusiu, de qualitat i convivència, però també per fer actuacions en equipaments municipals perquè siguin espais més funcionals i accessibles

En els últims anys, l’Ajuntament ha incorporat la bicicleta com una de les alternatives de transport més segura i sostenible i ha incentivat la seva utilització quotidiana per als desplaçaments urbans.

Author: Ajuntament de Terrassa

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.