Mina supera la barrera dels 100.000 contractes a Terrassa

Mina d’Aigües supera la barrera dels 100.000 contractes a Terrassa

Augmenta el nombre de clients i se situa en 100.044 entre domèstics, comercials i industrials

El creixement econòmic i demogràfic de la ciutat expliquen aquest augment

De forma paral·lela al creixement econòmic i demogràfic de la ciutat, Mina, Aigües de Terrassa ha augmentat el nombre de clients fins a assolir la xifra, el passat mes de febrer, de 100.044 contractes, a Terrassa. Es tracta de clients domèstics (comptadors i aforaments), comercials i industrials.

En concret, actualment hi ha 7.156 abonats comercials, 336 abonats industrials i 92.552 abonats domèstics.

Arran la crisi econòmica, Mina va registrar una disminució de clients industrials, especialment afectats per la davallada en el sector immobiliari, de manera que va passar dels 710 de 2007, als 287 de 2014, moment en el qual es va iniciar una moderada recuperació fins els 336 abonats actuals.

Tot i això, l’augment més important és el que s’està produint en la franja de clients domèstics, en paral·lel al creixement demogràfic de la ciutat. Cal recordar que Terrassa l’any 2010 tenia 199.817 habitants, mentre que aquest any 2018 en té 216.428.

Mina, Aigües de Terrassa està preparada per afrontar aquestes noves necessitats i donar-hi resposta, tal com ha fet sempre al llarg dels seus 176 anys d’història. Per això, Mina aposta per un servei de qualitat, una gestió d’excel·lència i l’ús de recursos hídrics diversificats.

Fins un total de set certificacions i acreditacions de qualitat avalen el compromís de Mina amb el servei i la seva permanent aposta per la millora contínua.

Pel que fa als recursos hídrics, Terrassa disposa d’unes concessions hidràuliques a Abrera, d’on extreu el 75-85% de l’aigua, i complementa els cabals necessaris amb els de la xarxa històrica de mines i els dels pous de Can Parellada i Can Guitard (10-15%), mentre que el percentatge menor del total correspon a la compra al sistema Ter-Llobregat (ATLL) (entre un 5 i un 10%).

Precisament aquesta diversificació de l’origen de l’aigua és el que permet que tingui una independència de gestió dels recursos i pugui mantenir un costos més baixos que als municipis on tota l’aigua s’ha de comprar al sistema ATLL com és el cas d’altres poblacions de l’entorn. A més, això permet triar la combinació més adequada a les condicions de cada moment, per qualitat, cost i disponibilitat, i obtenir sempre la millor aigua al millor preu.

Per això, Mina ha apostat sempre per la innovació, la tecnologia i el coneixement per a garantir una gestió òptima del servei i la qualitat sanitària de l’aigua. La inversió feta, any rere any, ha permès a més, una elevada renovació de la xarxa i l’optimització del consum energètic global de la companyia.

Un dels reptes futurs de Mina rau en donar un pas definitiu per complir amb les exigències dels abonats pel que fa al gust de l’aigua. Això serà possible amb la implantació d’un sistema avançat de tractament –projecte ja estudiat i dissenyat per la companyia-, complementari al que es duu a terme a la planta d’Abrera i que podria estar operatiu en uns dos anys. L’aigua del Llobregat, principal recurs d’abastament de la ciutat de Terrassa, té un alt contingut en sals per l’existència d’explotacions mineres a la conca del riu, i aquest fet és el principal responsable de que l’aigua presenti una qualitat, pel que fa al gust, millorable.

Author: Mina, Aigües de Terrassa

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.