Mina puja la tarifa de l’aigua de Vacarisses, El Palà, La Creu i Els Caus

Mina d’Aigües de Terrassa puja les tarifes de Vacarisses, El Palà, La Creu i Els Caus

Els Caus, la urbanització de Vacarisses que més cara paga l’aigua

El mínim de consum se substituirà per una quota de servei, la població sols pagarà l’aigua que consumeixi

Per primer cop, es passen pel ple aquests canvis, que també s’han aprofitat per adaptar l’estructura tarifària als nous temps, ja que havia quedat obsoleta

L’últim ple de 2017 duia un únic punt a l’ordre del dia: la modificació de les tarifes del servei de subministrament d’aigua potable a les urbanitzacions vacarissanes d’El Palà, La Creu i Els Caus.

Aquest canvi es deu a la sol·licitud de Mina Aigües de Terrassa, empresa que ofereix el servei de proveïment d’aigua a aquestes zones, per incrementar les tarifes. Després d’una negociació entre Mina i l’enginyer assessor de l’Ajuntament de Vacarisses, s’ha aconseguit reduir l’augment a El Palà i La Creu, que, finalment, serà d’un 0,50%.

A Els Caus, la urbanització de Vacarisses que més cara paga l’aigua, s’adoptarà una nova estructura tarifària, més justa. Quant al tram fix, el mínim de consum se substituirà per una quota de servei, de manera que la població sols pagarà l’aigua que consumeixi. Pel que fa al tram variable, aquest s’adequarà als trams del cànon de l’aigua de la Generalitat, facilitant, així, la comprensió del rebut de l’aigua. Les noves tarifes entraran en vigor a partir de gener de 2018.

Tal com va remarcar ahir l’alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, és el primer cop que el canvi de tarifes de l’aigua es passa pel ple municipal, sent “un exercici de transparència”. La proposta final de l’Ajuntament va ser aprovada amb els vots de l’equip de govern i el PSC, i les abstencions d’UIPV i VpV.

La part positiva es que Vacarisses ja recicla un 80% de les aigües 

La regidora de Medi Ambient, Clara Fuster, va aprofitar el ple d’ahir per aportar les primeres xifres del nou sistema de recollida Porta a Porta (PaP), implantat a finals de novembre. Segons la comparativa entre la primera quinzena de desembre de 2016 i la de 2017, Vacarisses ja ha assolit un percentatge molt elevat de reciclatge, un 80%, que supera amb escreix les recomanacions europees, estatals i catalanes del 50 i el 60%. Aquesta xifra inclou també els residus dipositats a les àrees d’emergència amb contenidors, però no té en compte la recollida de poda i mobles a domicili. Si aquests residus es duguessin a la planta de reciclatge, s’assoliria el 95%. Tot plegat “corrobora que el PaP és l’única manera de fer una reciclatge com cal”, va afirmar la regidora de Movem Vacarisses.

D’altra banda, s’han incrementat les peticions del servei de recollida de poda i mobles fins a un 37 i un 52%, respectivament, evitant, així, que aquest tipus de residus vagin a parar als contenidors de rebuig. Finalment, l’alcalde de Vacarisses va voler felicitar la població “pel seu comportament exemplar”.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.