Les violències contra les dones no són casos aïllats, són estructurals del sistema

‘Les violències contra les dones no són casos aïllats, són estructurals del sistema’

La Comissió Feminista de la CUP posa l’èmfasi aquest 25N en destapar el patriarcat en el seu conjunt

Amb motiu de la jornada contra les violències masclistes #25N, la Comissió Feminista de la CUP Terrassa va organitzar ahir diumenge un esmorzar solidari, que va servir per agafar forces de cara a laperformance posterior dels col·lectius feministes a la Plaça Vella. Però també va servir per prendre consciència de la realitat de moltes dones que pateixen la violència a diari, així com posar un granet de sorra en la seva lluita (el benefici serà destinat a un col·lectiu d’atenció a dones que han patit agressions).

Una quarantena de militants i simpatitzants es van aplegar a primera hora del matí d’ahir al local de la CUP, tot apropant-se a diverses realitats de violències que afecten a les dones mitjançant tres exposicions que es poden visitar actualment a la seu social dels anticapitalistes a Terrassa local: El muntatge de les Dones d’Aigua (sobre la dificultat en l’accés a l’aigua), un reportatge fotogràfic sobre famílies mexicanes desplaçades en accions paramilitars contra l’EZLN (el moviment zapatista a Mèxic), així com les pintures d’Imty Maleywa, ex-guerrillera colombiana de les FARC. La trobada va estar amenitzada per un esmorzar de diumenge: Xocolata amb xurros, en un ambient agradable.

L’activista de la CUP, Mireia Cubells, dóna les gràcies a totes les persones que van acompanyar la trobada d’ahir “amb el seu escalf i compromís en la lluita per l’eradicació d’aquesta violència estructural contra la dona, que emana d’un sistema patriarcal i opressor”. Segons Cubells, la jornada ha de servir “per cridar ben fort#NiUnaMés, per denunciar la impunitat amb la qual s’exerceix la violència contra les dones (sovint en el seu propi àmbit familiar), però també la permissivitat de la nostra societat enfront aquest fet, que no fa sinó alimentar-lo”.

Així mateix, Alba Díez, també membre de la Comissió Feminista de la CUP, afegeix: “Cal que seguim formant-nos i informant-nos, per així seguir estenent la cèlebre frase de l’Àngela Davis: ‘La idea radical que les dones som persones”. Perquè entre totes hem de construir una societat que no miri cap a una altra banda, conclou Díez. “Una societat justa i solidària i lliure de tot tipus de violències”.

Performance dels col·lectius feministes

Els actes del #25N han tingut enguany un ressò molt fort, gràcies a la lluita coordinada dels col·lectius feministes, entre els quals Rudes Rebels, Quart Creixent i La Guerrilla dels Cossos. Tant la marxa de torxes com la performance a la Plaça vella van aplegar centenars de participants, fet que demostra que la força i vigència del moviment feminista egarenc. Una tasca que mereix l’enhorabona per part de la CUP, fins arribar al dia en que no sigui necessària aquesta lluita!

Author: CUP Terrassa

CUP Terrassa

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada