Riera del Palau

Les pluges es cobren un mort a Terrassa

L’home de 43 anys va ser arrossegat 10 Km des la riera del Palau a la de Rubí

Un home de 43 anys és la única víctima mortal que deixen les intenses pluges del migdia de divendres a Terrassa i comarca. El defallit, l’identitat del qual encara no ha transcendit, va ser localitzat poc abans de les 21.00 hores a la riera de Rubí. El seu cotxe havia estat arrossegat 10 Km. des la riera del Palau de Terrassa, segons fons policials, pel que tot fa pensar que residia en aquest municipi. Segons R.F. testimoni presencial de l’aixecament del cadàver, el cotxe -segurament arrossegat per l’aigua- va acabar aturat pel pilar d’un pont de la riera de Rubí on uns metres més avall, la policia va trobar el cos sense vida del seu conductor. Les fortes precipitacions a tot el Vallés Occidental van causar més de seixanta incidències en només quatre hores. Entre les 12.50 i les 13.45 hores, van caure 40 litres per metre quadrat que van ocasionar el caos circulatori a l’Avinguda del Vallés, el capdavall de la Rambla d’Egara així com a la connexió amb la N150 i la Carretera de Montcada. Sorprenentment aquestes vies van quedar inundades, deixant imatges dantesques d’autobusos i cotxes flotat junt a contenidors d’escombreries.

Que haguès passat si en lloc de 40 litres per metre quadrat n’haguessin estat els 200 registrats en les riuades de fa 56 anys? No volem ni pensar-ho. Certament que la majoria de les incidències van ser desperfectes ocasionats per tapes aixecades d’embornals a diferents indrets de la ciutat i a la caiguda de branques i alguns arbres, a banda de l’entrada d’aigua als baixos d’alguns edificis i locals comercials. Aquest video n’és una mostra La piscina de Vallparadís també es va veure afectada per la sorra i vegetació que va malmetre l’aigua i part de les seves instal•lacions. Els serveis municipals treballen desde el matí de dissabte en la reparació dels desperfectes per tal de poder reobrir-la al públic el més aviat possible. A les xarxes molts ciutadans mostraven el seu enfado amb l’Ajuntament: @Xtfania piulava a través de Twitter que si l’Ajuntament «no vol gastar diners en arreglar la riera, hauria de fer-se càrrec dels seus desperfectes»

El que no imaginava aquest internauta ni, segurament, cap altra ciutadà és que la comandància de la Policia Municipal de Glories Catalanes també va patir inundacions. I el que és més gros, segons fonts de les brigades municipals ens han confessat que la inundació de la N150 a l’alçada del barri de Montserrat es deguda a la manca de manteniment doncs «vam treure quantitats industrials de plàstics» Malgrat el sol ha brillat durant tot el matí de dissabte, Protecció Civil ha activat l’alerta de l’INUNCAT per la previsió de fortes pluges. En aquest cas l’Ajuntament de terrassa recomana:

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.