L’alcalde Jordi Ballart torna a demanar la gratuïtat del peatge de Les Fonts

Continua el perjudici econòmic per terrassencs i teixits productiu

Després de l’anunci del Consell de Govern de la Generaliltat d’aprovar un pla d’homogeneïtzació dels peatges, amb la reducció de les tarifes de la C-32 pel Garraf i el Maresme i la C-33 per Mollet, Jordi Ballart torna reivindicar un peatge gratuït per Les Fonts.

El Govern de la Generalitat vol implantar al llarg de l’any vinent un sistema de peatge tancat perquè els usuaris de totes les autopistes de Catalunya acabin pagant un preu equitatiu per quilòmetre. De fet, l’any 2012, els alcaldes de Terrassa, Alella i Mollet ja van reclamar peatges gratuïts per a aquestes poblacions ja que es tracten de vies amb mobilitat obligada.

En paraules de Jordi Ballart ‘Veig amb sorpresa que la nostra reivindicació, però, no ha estat atesa, el que comporta un gran perjudici econòmic i social per als ciutadans i per al teixit productiu de Terrassa i la seva àrea d’influència’ i ‘El peatge de les Fonts és un fre per al desenvolupament econòmic del territori, ja que no només hi ha mobilitat obligada dels residents de l’entorn, sinó també de tot el teixit industrial i empresarial que està obligat a utilitzar aquest peatge’.

L’any passat, l’Ajuntament de Terrassa i altres entitats socioeconòmiques van signar una declaració per reclamar a la Generalitat la gratuïtat del peatge, després de constatar que els ciutadans amb mobilitat obligada utilitzaven les vies alternatives la BP-1503 i a la C-58, originant retencions i col·lapses, provocant més contaminació.

 

 

Imatge: Jerc

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.