L’Ajuntament s’oblida dels dos milions d’euros dels Pressuposos Participatius

L’esborrany de pressupostos pel 2019 consoliden l’incompliment de les Propostes de Resolució

L’Ajuntament no inclou els Pressupostos Participatius pel 2019, tot i que es van aprovar per majoria absoluta al ple de juliol

El passat ple del mes de juliol, el Ple de l’Ajuntament de Terrassa va aprovar amb els vots favorables de PSC, TeC, ERC-MES, PdeCat i CUP, la proposta de resolució presentada per la CUP que demanava l’inici d’un procés de pressupost participatiu de ciutat, i un augment de la partida destinada a les inversions als districtes. Es pretenia passar d’un 0,3% del pressupost decidit per la ciutadania fins al 1,5% del total.

El primer acord deia: “Iniciar un procés de pressupost participatiu de ciutat per al període 2019-2020 per tal que la ciutadania de Terrassa decideixi el destí de 2 milions d’euros anuals, per destinar-lo als projectes d’inversió proposats i escollits per la ciutadania”. Així mateix, també s’aprovava “augmentar l’import de les inversions que decideixen els Consells de Districte fins a una xifra mínima del 0,5% del pressupost anual al final d’aquest període”. Així doncs, i tenint en compte que la proposta de pressupost pel 2019 es situa al voltant dels 200 milions d’euros; les xifres dels processos participatius quedarien en 2 milions per a inversions de Ciutat  i 1 milió per a inversions de Districte.

El regidor Marc Medina assegura: “Malgrat haver consensuat amb l’equip de govern del PSC una proposta factible per tal de ser aplicada en l’exercici 2019 -i en la que precisament hi van votar a favor-; lamentem que la proposta d’inversions pel 2019 únicament contempla la partida de 500.000 euros per als districtes, que ja es portava realitzant els darrers anys”. En definitiva, un incompliment total de la Proposta de Resolució aprovada aquest passat mes de juliol.

L’excusa de l’equip de govern és la manca d’ingressos per tal de fer front a totes les despeses d’inversió previstes. Des de la CUP ja es va presentar la setmana passada una bateria de 6 propostes al projecte d’ordenances, que pretenien augmentar els ingressos de l’ajuntament a través d’una política clarament redistributiva i progressiva. Així doncs, el que es tracta és d’un problema de voluntat política. Medina conclou: “El govern de la ciutat prefereix garantir els privilegis d’aquells que més tenen a la nostra ciutat; i com a conseqüència d’això incomplir sistemàticament les propostes de resolució que pretenen construir una ciutat més democràtica i participativa”.

Author: CUP Terrassa

CUP Terrassa

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.