L’Ajuntament de Sant Cugat es presentarà com acusació particular contra l’agressor sexual de Terrassa

Carmela Fortuny ha remarcat que hi haurà ‘tolerància zero davant els abusos sexuals envers les dones’

l’Ajuntament de Sant Cugat s’adherirà de manera immediata al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci

L’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, i el cap de la comissaria dels Mossos d’Esquadra en aquesta vila, Manel Rodríguez, es van reunir ahir a la tarda per analitzar conjuntament els dos casos de presumpta agressió sexual que han succeït els darrers dies en una zona d’oci nocturn de Sant Cugat. La reunió va comptar amb la presència de la tinenta d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, i representants del cos de la Policia Local.

L’alcaldessa ha condemnat “rotundament qualsevol tipus de violència sexual” i una vegada més ha remarcat la “tolerància zero davant els abusos envers les dones”. Fortuny, a més, ha avançat que l’Ajuntament estudia personar-se com a acusació particular en aquests i qualsevol altre cas de violència sexual que tingui lloc a Sant Cugat.

Durant la trobada Fortuny i Rodríguez també han volgut visualitzar el treball conjunt que fan Ajuntament, Mossos d’Esquadra i Policia Local per prevenir aquest tipus de delictes. En aquest sentit, s’han repassat les actuacions fetes davant d’aquests dos casos i s’ha acordat que l’Ajuntament s’adherirà de manera immediata al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci aprovat recentment pel Govern de la Generalitat.

Aquest Protocol pretén evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat sexual quedi impune, especialment en els entorns d’oci. Per això s’estableixen les accions operatives envers l’agressor i les pautes d’actuació dels cossos de seguretat davant casos d’assetjament no penal o violències sexuals constitutives de delicte. L’objectiu, per tant, és donar criteris als professionals de seguretat davant totes les violències sexuals.

Finalment Manel Rodríguez ha avançat que els Mossos d’Esquadra en coordinació amb la Policia Local reforçaran la vigilància a la zona d’oci nocturn on s’han produït les dues presumptes agressions sexuals. Així mateix, l’Ajuntament hi instal·larà els propers caps de setmana una carpa per informar i prevenir aquests tipus de comportaments com ja s’ha fet en anteriors ocasions en altres espais d’oci. D’altra banda, l’Ajuntament també impulsarà properament una campanya de sensibilització per prevenir qualsevol mena d’agressió sexual.

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.