Mònica Borrás va desaparèixer el 7 d'agost

La investigació de la desaparició de la Mònica es trasllada a la central dels Mossos

La investigació ha estat traslladada a la central dels Mossos d’Esquadra de la Mancomunitat Terrassa Sabadell

El jutjat que du el cas ha decretat també el secret de sumari

La Mònica segueix desapareguda. Han passat 65 dies des d’aquell maleit 7 d’agost en el que va discutir amb el seu company de pis, en Jaume, i va marxar de casa amb les mans a la butxaca.

Va deixar al carrer Volta, les claus de casa, les del cotxe, la documentació, les targetes de crèdit, els diners, la medicació i el mòbil del que mai es separava per interactuar amb els seus contactes a les xarxes socials. Raro, raro… Qui marxa de casa sense res si és que no pensa tornar?

Quan vam publicar la noticia de la seva desaparició i vam parlar amb amics, coneguts, familiars i amb el darrer que la va veure, el seu company de pis, és evident que la Mònica tenia plans de futur i que no tenia pensat marxar en lloc.

Que no era la primera vegada que discutia ho sap tothom. Te o tenia un caràcter fort… molt fort. “Quan discutia no sabia parar” –ens confessa la seva mare.

L’Elisabet viu angoixada i dolguda. Un mitjà la va donar per morta el 14 de setembre quan va relacionar la desaparició de la Mònica amb el cadàver d’una jove de 25 anys que va ser trobat al riu Congost, a Granollers.

Des llavors la Mònica ha tornat a desapareixer, ara dels mitjans de comunicació. No és com un nen que toca la sensibilitat de tothom i és més fàcil d’encabir als informatius. L’Elisabet viu sense noticies fiables des fa més de dos mesos. Li explico que la investigació ja no és en mans de la Comissaria de Terrassa sinó que ha passat al grup d’investigació de la Central dels Mossos d’Esquadra i que el jutjat que du el cas ha decretat secret de sumari.

-Ho sé, -em diu- demà a les cinc hi haig d’anar perquè m’expliquin alguna cosa els Mossos.

Li faig avinents algunes de les incògnites del cas i no pot evitar trencar a plorar. Us confesso que el cor se m’encongeix… li demano que es tranquil·litzi. Ho fa a dures penes.

Ella és conscient com jo que tot plegat pinta malament però ens neguem a parlar en pretèrit.

Però, no és sols que deixés tot el que necessitava a casa, és que no s’ha registrat cap moviment ni als comptes, ni al cotxe durant tot aquest temps…

És que les primeres hores de qualsevol desaparició son cabdals a la recerca policial i segons ens va confessar el company de pis, la policia li va dir que havien de passar 48 hores.

Passat aquest temps és quan el Jaume va comunicar amb la mare per posar la denuncia. No era més lògic que comuniqués amb els familiars avants, per saber si era allà? I de cara a posar la denuncia; tampoc és necessari cap familiar… qualsevol podria posar-la.

Un cop la Policia entra en joc: Què va donar de sí l’escorcoll dels dos telèfons mòbils i els efectes personals de la Mònica? Els Mossos diuen que hi ha secret de sumari i no poden dir res.

Algú ha fet un seguiment de les càmeres del Banc de Sabadell que hi ha a la cantonada del carrer Volta amb el carrer Arquímedes? Pot ser podríem saber si la Mònica va passa per allà sola o acompanyada, no? Hi ha secret de sumari.

Per què no  s’ha fet un escorcoll de la casa per part de la Policia científica?  

Em diu Mònica González, una criminòloga molt mediàtica, que com els costos d’un registre d’aquesta mena son alts, no es fa fins que el jutge no contempla que hi ha proves incriminatòries molt clares.

Pot ser demà –si el secret del sumari ho permet- puguem tenir alguna pista fiable del que va passar el 17 d’agost de 2018 al carrer Volta de Terrassa.

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

2 comments

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada