La Generalitat oblida els joves amb discapacitat intel.lectual – Autopublicada

Dos joves de 21 anys que anaven a l’escola El Pi romanen a casa seva des que va finalitzar el curs i sense l’atenció que necessiten per la manca de places del Centre de Dia La Pineda

El març de 2016, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es va comprometre a una ampliació de 10 places al Centre de Dia de La Pineda, que no s’ha fet

També està incomplint el conveni signat el 2006 per a la construcció d’una nova Residència i Centre de Dia, malgrat haver-hi terrenys disponibles des del 2009

Terrassa només disposa d’un centre per a les persones amb discapacitat intel·lectual severa, amb 62 places de Residència i 19 de Centre de Dia que estan plenes des de fa anys

Coordinadora Capaç, entitat que agrupa a familiars de persones amb discapacitat intel·lectual, denuncia la vergonyosa situació en què el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies manté a dos joves que, un cop finalitzada la seva etapa a l’escola, havien de ser atesos en el Centre de Dia de La Pineda. Així mateix, i per manca de places de residència, ha enviat a una jove a una residència situada a una altra comarca, a més de 30 km de distància de la seva família.

Són persones que, pel seu elevat grau de discapacitat i dependència, necessiten un suport continuat i generalitzat. Mantenir-los tot el dia a casa seva és un greu perjudici per ells i per les seves famílies.

Aquesta situació es produeix malgrat les reiterades crides fetes, tant des de la nostra entitat, com des del mateix Ajuntament de Terrassa, que ha exigit la construcció d’un nou equipament en dues resolucions aprovades per unanimitat en Ple Municipal el 2014 i el 2017.

En una reunió a la Conselleria el març de 2016, els màxims responsables del Departament ens van anunciar que es procediria a una ampliació de 10 places del Centre de Dia de La Pineda. Fa uns mesos, ens van dir que ja estava en marxa i que suposaria 5 noves places. Però la realitat és que ni s’ha fet, ni hi ha cap compromís de quan es farà.

Aquesta inqualificable actuació és una gravíssima vulneració dels drets d’aquests joves i exigim que es resolgui de manera immediata. Aquest problema és suma a la situació que tenen les persones que estan en llista d’espera per accedir a Centres Ocupacionals i que tampoc es resol per part de la Generalitat.

La Coordinadora Capaç és una entitat que va ser constituïda fa 13 anys per les AMPA de les escoles d’educació especial de Terrassa i per familiars de persones adultes amb discapacitat intel·lectual que són usuaris de centres ocupacionals i tallers com FUPAR, Prodis, Centre de Dia La Pineda, etc.

Author: Coordinadora Capaç

Coordinadora Capaç

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada