Queixa ocultació d’informació i menyspreu a la CUP Terrassa

Adjuntem la carta presentada per la CUP Terrassa:

Maria Sirvent Escrig, Regidor/a del Grup Polític Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular, mitjançant el present escrit formulem una queixa a l’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Jordi Ballart, davant l’ocultació d’informació municipal practicada per part del Tinent d’Alcalde de Cultura, Indústria i Projecció de Ciutat, Amadeu Aguado; així com pel regidor de Cultura, Jordi Flores.

Els fets es remunten a la sessió ordinària i oficial de la Comissió de Cultura, Innovació i Projecció de Ciutat, celebrada aquest dimarts a la sala de Govern del consistori. Davant la recent celebració de la Festa Major de Terrassa, representants de 3 grups municipals (CUP, ERC i TeC) demanen diferents informacions sobre el decurs de la FM. Concretament, el representant de la CUP Terrassa, Ander Zurimendi, demana a l’equip de Govern una petita valoració, apuntant a quins elements es considera que han funcionat i quins no. Davant aquesta pregunta, el regidor Amadeu Aguado es nega a contestar i assegura que l’endemà (dimecres) “ja està convocada una roda de premsa, així que per respecte als periodistes (sic)”, no donarà cap xifra ni valoració.

Tot i la incredulitat i insistència no només del representant de la CUP sinó també de les regidores d’ERC i TeC, l’equip de Govern es nega a aportar dades i/o reflexions sobre la FM. I remet als representats dels partits polítics de tota l’oposició (PP, C’s, ERC, TeC i CUP) a llegir les notícies sobre la Roda de Premsa que realitzarà l’endemà.

La gravetat d’aquest fet és innegable i necessita d’una reprovació.

En primer lloc, perquè no es facilita als representants de l’oposició la informació que legítimament sol·liciten. I que ho fan en el marc adeqüat: En el torn de precs i preguntes de la Comissió de Cultura.

En segon lloc, perquè els regidors Amadeu Aguado i Jordi Flores es neguen a donar aquesta informació/opinió malgrat tenir-la en el seu poder, no pas perquè fóssin unes dades que necessitèssin ser treballades.

En tercer lloc, pel to de menyspreu i superioritat envers els representants de l’oposició utilitzat pel Tinent d’Alcalde, Amadeu Aguado.

En quart lloc, perquè l’excusa de tenir l’endemà una Roda de Premsa ens porta a la següent reflexió: S’oculta informació als representants de l’oposició, en sessió ordinària i oficial d’una Comissió Informativa, perquè els periodistes ho han de conèixer abans? Reconeixent i agraïnt als mitjans de comunicació la seva tasca de fiscalització i control de la tasca de l’Ajuntament (no només de l’equip de Govern, també dels grups de l’oposició), no és de sentit comú que es prioritzi una Roda de Premsa (i, per tant, la estratègia comunicativa de l’equip de Govern) a la pràxis democràtica i transparent que ha de regir en aquest Consistori.

En cinquè lloc, resulta una gran paradoxa que l’equip de Govern negui informació als representants legítims de l’oposició la mateixa setmana que l’Ajuntament rep una distinció en l’àmbit de la Transparència (i així ho ven comunicativament).

Per tots aquests motius, exigim que aquesta situació no es torni a repetir, fet pel qual preguem a l’alcalde prengui les mesures oportunes.

Terrassa, 13 de juliol de 2017.

Maria Sirvent Escrig.

Portaveu del GM de la Candidatura d’Unitat Popular.

 

Author: CUP Terrassa

CUP Terrassa

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada