Les urgències de Mútua de Terrassa col.lapsades

L’Hospital Universitari Mútua de Terrassa el pitjor d’Espanya

L’Hospital Universitari Mútua de Terrassa surt com el pitjor valorat de tot el territori

Els 10 hospitals pitjor valorats d’Espanya

A causa de les desigualtats autonòmiques en la gestió econòmica dels diners destinats a la sanitat pública, els pitjors hospitals a Espanya es localitzen a les comunitats autònomes com Extremadura, Canàries i a Catalunya l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa.

Així ho ha demostrat el rànquing de qualitat dels hospitals d’Espanya, dut a terme pel Monitor de Reputació Sanitària en 2017. A continuació analitzarem quins són els pitjors hospitals públics d’Espanya en l’actualitat. En aquest llistat es poden trobar els hospitals ordenats de millor a pitjor.

Aquests són els 10 millors hospitals d’Espanya, segons el rànquing de l’any 2017

Els problemes de la sanitat pública espanyola
Si bé és cert que el Sistema Nacional de Salut espanyol és un dels més accessibles del món, la seva oferta en ocasions es torna escassa davant la gran demanda per part dels ciutadans espanyols, la mitjana dels quals d’edat és cada vegada més elevada.

En aquesta premissa se sustenta el problema principal de la sanitat pública: hi ha pocs professionals per a punts usuaris. I no és que no existeixin persones formades amb una educació de qualitat immillorable, és que aquests no són contractats o les seves condicions laborals són precàries.

Davant aquesta situació psicòlegs, metges, infermers, auxiliars i la resta de professionals de la salut tendeixen a optar per “escapar” del Sistema Nacional de Salut i sucumbir a les propostes de progrés professional i de millors condicions laborals que ofereix la sanitat privada.

La “fugida de cervells” ja és una realitat en la sanitat pública
Cada vegada són més els professionals que decideixen complementar el seu treball en la sanitat pública amb les col·laboracions en clíniques privades -no només pel salari, sinó també per la possibilitat de créixer professionalment i de seguir aprenent per aconseguir l’excel·lència en les seves carreres.

I és que, a causa de les interminables llistes d’espera que es generen als hospitals públics, la tardança en l’atenció, tant primària com a urgent, i la saturació mental que els professionals de la salut han de gestionar dia a dia, la qualitat de la sanitat pública es redueix a passos engegantits. Això es deu bàsicament a les retallades executades pel Govern en els últims anys.

Tots els factors esmentats fan que la sanitat privada guanyi cabuda en el panorama de salut nacional i que aquest tipus de clínica aprofiti les llargues llistes d’espera per obtenir usuaris i captar professionals d’excel·lent qualitat que formin part d’equips cada vegada més potents quant a formació i experiència.

Per què un hospital és mal considerat pels usuaris?
Existeixen característiques marcades que tant treballadors com a usuaris valoren negativament quant al funcionament i la qualitat dels hospitals públics. Aquestes variables són diferents en funció de la persona que les analitzi.

Per als usuaris els principals factors que porten a valorar de manera negativa a un hospital són les llargues llistes d’espera per ser atesos, la brevetat de l’atenció mèdica per part dels professionals i les condicions en les quals es troben les instal·lacions.

Per als professionals de la salut, la mala gestió econòmica i la temporalitat dels contractes són factors que fan que un hospital sigui mal considerat. A aquestes variables se li uneixen l’escassa possibilitat d’evolució i aprenentatge que molts hospitals, a causa de la falta de recursos o de disposició, no poden proporcionar als seus treballadors.

Els 10 pitjors hospitals públics d’Espanya

A continuació anem a oferir-vos un rànquing amb els 10 pitjors hospitals públics d’Espanya, segons els usuaris i els professionals. Aquest llistat ha estat extret de l’estudi que es va dur a terme fa uns mesos per part del Monitor de Reputació Sanitària i en el qual van participar més de 5000 persones relacionades amb la sanitat pública.

10. Hospital Universitari de Gran Canària Dr. Negrín
L’Hospital Universitari de Gran Canària Dr. Negrín ocupa el lloc 10 per la cua del llistat dels millors hospitals públics espanyols. Amb una puntuació de 3032 punts (sobre un màxim de 10000), ha baixat 59 punts respecte al rànquing realitzat en el 2016.

9. Hospital Universitari de Donostia
En la posició número 9 del llistat dels pitjors hospitals públics a Espanya trobem l’Hospital Universitari de Donostia. Ha obtingut una puntuació de 3030, mentre que en el 2016 va ser de 3093 punts.

8. Complex Assistencial Universitari de Burgos
El Complex Assistencial Universitari de Burgos és un dels majors referents d’assistència sanitària de Castella i Lleó. No obstant això se situa en el lloc 8 dels pitjors hospitals públics espanyols, obtenint un resultat de 3019 punts.

7. Complex Hospitalari Universitari de Càceres
En la setena posició del ránking dels pitjors hospitals públics espanyols trobem el Complex Hospitalari Universitari de Càceres, situat en la comunitat d’Extremadura. La seva puntuació ha estat de 3016 i ha estat inclòs aquest nou any en el llistat.

6. Hospital Universitari de Canàries
L’Hospital Universitari de Canàries, amb un resultat de 3015 punts en el rànquing dut a terme pel Monitor de Reputació Sanitària, se situa en la posició 6 per la cua dels 74 hospitals analitzats a través d’aquest estudi.

5. Complex Hospitalari Universitari de Badajoz
A Extremadura es troba el Complex Hospitalari Universitari de Badajoz, ocupa la posició 5 dels hospitals espanyols pitjor valorats. Aquest any ha obtingut una puntuació de 3012 punts, mentre que l’any passat va ser de 3053.

4. Hospital Universitari Ntra. Sra de la Candelaria
Arribant ja gairebé al top 3 dels pitjors hospitals públics d’Espanya, trobem amb una puntuació de 3005 punts a l’Hospital Universitari Nostra Senyora de la Candelaria, situat a Tenerife, Canàries.

3. Hospital Sever Ochoa Leganés
A Madrid es troba el tercer hospital pitjor valorat pels pacients i professionals que van participar en aquest estudi. L’Hospital Universitari Sever Ochoa situat en el municipi de Leganés ha obtingut una puntuació de 3004 sobre 10000.

2. Hospital Universitari de Guadalajara
L’Hospital Universitari de Guadalajara ha baixat 72 punts respecte al resultat de l’any passat. Per aquest motiu ocupa la posició 2 en el rànquing dels pitjors hospitals públics a Espanya amb una puntuació de 3003 sobre un total de 10000 punts.

1. Hospital Universitari Mútua de Terrassa
I hem arribat a la cúspide del llistat. L’Hospital Universitari Mútua de Terrassa està considerat com el pitjor hospital públic d’Espanya segons l’estudi del Monitor de Reputació Sanitària. El resultat que ha obtingut és de 3000 punts, baixant 61 punts respecte a l’any anterior.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada