Augmenta l'atur el mes d'agost

Frenada a la contractació. L’atur registra el pitjor agost de la dècada

El “paro” registra el pitjor mes d’agost de la darrera dècada

S’han acabat les vacances i  amb elles moltes contractacions temporals. Les estadístiques d’atur registrat son pitjors aquest mes d’agost que el 2017, especialment a Catalunya… Hi ha un canvi de tendència?

El mes d’agost no és bo per la contractació laboral. No ho és mai. La fi de la temporada turística té un reflex estadístic en l’augment significatiu a les cues de les OTG (Oficines de Treball de la Generalitat). Enguany, a Catalunya, el mes d’agost s’ha tancat amb 16.667 aturats menys que l’any passat, el que suposa una reducció del 4,19% en la taxa interanual.

Les dades de l’atur registrat posen de manifest l’augment de l’atur a les 17 comunitats autònomes, encapçalades per Catalunya amb 11.594 aturats més.

Respecte el juliol de 2018, la xifra de contractes registrats a l’agost ha disminuït un 29,01%. Crida l’atenció que a Catalunya hi hagi una diferència de gairebé dos punts més respecte a la resta de l’Estat.

Les dades per comarques al juliol 2018, que son les darreres que ha fet públiques l’Observatori del Treball de la Generalitat, i ja pronosticaven aquesta tendència a Terrassa, amb  175 aturats més. La taxa d’atur registrat és, doncs, d’un  12,39%.

Durant la temporada d’estiu es fan més contractes temporals i precaris. Per sectors, l’atur ha pujat al sector dels serveis (39.758 aturats més a tota Espanya) i la indústria i la construcció.

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.