Avui s'encenen les llums de Nadal

Festes de Santa Eulàlia i Llum BCN

Propostes d’oci per al cap de setmana a Barcelona

Santa Eulàlia 2016

Les festes de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat comtal, van arrencar aquest dijous i s’allargaran fins el diumenge, 14 de febrer. Després que ahir es dugués a terme l’espectacle inaugural, que va culminar amb el tradicional ball de l’Àliga, avui a les 12.00 hores del migdia s’organitzaran sardanes a la plaça Sant Jaume, mentre que a les 18.30 hores es durà a terme la passejada i ball de les Laies a la plaça Sant Josep Oriol.

A més, avui a les 21 hores s’iniciarà a la plaça del Pedró la Ruta Eulalienca, un itinerari nocturn guiat a peu per diversos indrets i racons de la ciutat relacionats amb la llegenda de santa Eulàlia, que comptarà amb acompanyament musical. Aquesta ruta requereix d’inscripció prèvia.

El dissabte a les 16.00 hores es realitzarà la IX ballada i cercavila dels Gegantons a la plaça Comercial. A més, a les 18.30 hores a la plaça Sant Jaume tindrà lloc el correfoc dirigit als nens, mentre que el d’adults serà el diumenge a les 20 hores a la plaça Nova. D’altra banda, diumenge a les 12.30 hores es durà a terme la diada castellera amb les colles de Barcelona i els capgrossos de Mataró a la plaça Sant Jaume.

Al llarg d’aquests quatre dies, diversos equipaments culturals de la ciutat també oferiran entrada lliure, alhora que s’organitzaran activitats especials com tallers, conferències o espectacles, així com la fira d’artesania de Santa Eulàlia, que estarà instal·lada a l’avinguda de la Catedral.

Festival Llum BCN 2016

Les celebracions de Santa Eulàlia coincideixen, des de fa dues edicions, amb el festival Llum BCN, un desplegament d’instal·lacions lumíniques per diferents espais de la ciutat. En aquesta cinquena edició del festival hi ha tres itineraris: mar, catedral i Montcada. A més, enguany la participació s’ha ampliat a les escoles d’art, disseny, arquitectura i il·luminació, que projectaran les seves creacions als patis i carrers de Ciutat Vella.

El festival compta amb un total d’onze espectacles, entre els quals destaca ‘Axioma’, una projecció formada per imatges de dues dimensions que tenen la propietat de provocar un efecte tridimensional i que es visualitzarà en una gran façana amb unes ulleres especials que es facilitaran al públic abans de l’inici.

international house

Una de les altres funcions és ‘El balcó dels somnis’, de Toni Mira, que ofereix una projecció creada a partir de papers de colors, fulles, sorra, i dibuixos fets per nens, entre d’altres elements, per il·lustrar el viatge d’una ballarina que ha perdut la seva ombra i la busca entre els seus somnis.

‘Toca la campana’ és un espectacle de Xevi Bayona consistent en un joc interactiu de grans dimensions en què el visitant pot participar il·luminant el campanar i fent sonar la campana de l’església dels Sants Just i Pastor. La proposta recorda al joc de les fires en què es dona un cop amb una maça i, depenent la força, es pot fer tocar la campana situada a l’extrem superior d’una barra. En aquest cas, el martell estarà al mig de la plaça i il·luminarà el campanar segons la força produïda. Si s’aconsegueix assolir el màxim impacte, sonarà la campana de Sant Just i la part més alta del campanar quedarà il·luminada.

Celebració de l’Any Nou xinès a Barcelona

Aquest dilluns, 8 de febrer, els xinesos van celebrar l’arribada de l’Any Nou xinès, iniciant així un període dedicat al mico, un signe zodiacal que augura un any ple de canvis. Barcelona celebrarà demà dissabte el canvi d’any, començant amb una desfilada que tindrà com a punt de partida l’entrada del parc de l’Estació del Nord a les 11.30 hores i que passarà pels carrers Roger de Flor, Ribes, Nàpols, Ausiàs Marc, Passeig de Sant Joan i Arc de Triomf, on arribarà sobre les 12.30 hores.

Un cop finalitzi la desfilada, es durà a terme l’espectacle final a l’escenari del Passeig Lluís Companys, que comptarà amb actuacions de lleons, dracs xinesos i catalans, arts marcials, balls i música. També hi col·laboraran entitats catalanes de castellers, gegants i diables, per donar lloc així a una festa de fusió de cultures.

Concert de Tote King

Manuel González Rodríguez, conegut artísticament com Tote King, és un raper sevillenc germà del també vocalista de rap Shotta. La Sala Apolo acull aquest dissabte a les 20.00 hores la presentació del seu nou disc en solitari, ‘78’ (2015), que es publica tres anys després del seu últim àlbum, ‘Héroe’, signat juntament amb el seu germà. Les entrades per al concert tenen un preu d’entre 13 i 16 euros.

Imatge: Ajuntament de Barcelona

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.