Els Castellers tanquen un cap de setmana intens amb la Diada d’Avi Emili

Aquest cap de setmana els Castellers de Terrassa han celebrat la Diada d’homenatge a Emili Miró, membre fundador de la colla

El dissabte els blau turquesa van fer una exhibició castellera a la llar residencial Sant Llàtzer per els residents que de normal no poden veure les diades castelleres que es fan a la ciutat. El mateix dissabte a la tarda es va celebrar una exhibició de torres humanes que va comptar amb la presència dels Falcons de Barcelona i la Muixeranga de Xàtiva. Ambdues colles convidades van presentar-se al Raval de Montserrat amb actuacions de màxim nivell i amb moltes ganes d’ensenyar les seves tradicions a la ciutat. Entre d’altres figures van destacar l’escala de 9 dels Falcons de Barcelona, una de les figures de més alt nivell del seu repertori que no acostumen a treure de la ciutat comtal, i la primera alta clàssica de 5 de la història de la Muixeranga de Xàtiva.

Els Castellers van completar el cinc de set, el quatre de set amb el pilar i la torre de set amb la figuereta.

A l’acabar l’exhibició les tres colles van fer un tres de sis de germanor, format per membres de les diferents colles. Després de l’actuació, Muixeranga i Castellers van compartir un sopar de germanor, teixint ponts entre dues tradicions germanes.

El diumenge al matí es va celebrar la tradicional diada castellera de l’Avi Emili, amb la presència dels Xiquets de Reus, els Nens del Vendrell (colla d’on era originari Emili Miró) i dels Xicots de Vilafranca a més de la colla local. Abans de la Diada els Castellers de Terrassa van aixecar un pilar davant la casa d’un dels membres fundadors de la colla i davant la Casa del Poble, espai que va ser el local social de la colla durant quinze anys. La colla local va fer una sortida valenta amb el tres de vuit, que després d’un intent desmuntat van carregar. Tot i la caiguda, els Castellers de Terrassa van mostrar la gran feina feta en els últims anys aixecant-se amb una nova torre de set. Finalment, els egarencs van descarregar el cinc de set i van acabar amb dos pilars de cinc.

Els Nens del Vendrell, colla fixa al cartell de la diada, van sortir amb el quatre de vuit, després del qual van descarregar el tres de vuit i la torre de set. Van acabar amb el vano de cinc. Els Xicots de Vilafranca van obrir la seva actuació amb el cinc de set, en segona ronda van desmuntar el tres de vuit en dues ocasions. En tercera ronda es van refer descarregant el quatre de set amb el pilar i el quatre de set. Van acabar amb dos pilars de quatre. Per la seva banda, els Xiquets de Reus també fixos en aquesta diada en la que es senten com a casa seva, van descarregar amb comoditat un tres de vuit de sortida, en segona ronda van descarregar el quatre de vuit després d’un intent desmuntat i van acabar amb la torre de set. Van acabar amb el pilar de cinc i dos pilars de quatre.

La Diada castellera d’Avi Emili va estar marcada un any més pel fet que totes les colles van acudir a la cita amb els millors castells possibles i amb l’apreci que Nens del Vendrell i Xiquets de Reus tenen amb aquesta diada.

Els Castellers de Terrassa van tancar un intens cap de setmana amb un dinar al local social de la colla acompanyats de la Muixeranga de Xàtiva. Una bona manera d’agafar forces per encarar les diades de Sant Miquel a Molins de Rei i la Diada de tardor dels Castellers de Cerdanyola. Les últimes dues cites abans del Concurs de Castells de Tarragona del dia 6 d’octubre en que els Castellers de Terrassa prendran part.

Author: Castellers de Terrassa

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada