Els 10 dolors de peu més comuns i com resoldre’ls de manera definitiva

Els 10 dolors de peu més comuns i com resoldre’ls de manera definitiva

per Clara Gómez Puig

Ortopèdia Tècnica Turu

Rambla d’Ègara, 376

08221 Terrassa

info@ortopediaturu.com

Saps que el dolor de peus és un dels més comuns entre la població espanyola? Un estudi de la Universitat Complutense de Madrid i BMT revela que el 72% de les espanyoles sofreix problemes de peus i afecta a més del 90% dels majors de 65 anys.

És possible que el teu que ara mateix aquestes llegint aquest article ara mateix estiguis sofrint aquest tipus de dolor o l’hagis sofert alguna vegada al llarg de la teva vida. Diàriament visitem a desenes de persones amb aquest tipus de molèsties o dolors en els peus que els impedeixen seguir amb les seves activitats de la vida diària amb normalitat, i fins i tot els canvia la seva aquesta- do anímic i l’humor. Imagina’t que vols sortir a córrer i per aquestes molèsties ho has de posposar o deixar d’entrenar durant una temporada, o que vulguis sortir a passejar amb els teus néts i no et vegis capaç perquè t’ho impedeix aquest dolor de peus.

Farts de prendre grans dosis de pastilles i repetides visites mèdiques sense percebre millores, acudeixen a nosaltres per solucionar la causa del problema. El pitjor de tot és que si segueixes amb medicació no solament et farà mal el peu, sinó que aquest dolor només desapareixerà tractant el símptoma des de l’arrel del problema. A continuació li expliquem diferents maneres de disminuir aquestes alteracions en funció de la seva dolència. Les més freqüents apareixen a la base dels dits, en el pont o en els talons, encara que també són freqüents les tendinitis i dolors en turmell.

Dolors per zones

Base dels dits

Molt freqüent en dones encara que també es dóna en homes, la causa pot ser per sobrecàrrega a la zona (metatarsàlgia) que presenta dolor mentre caminem o passem períodes perllongats dempeus, aquest tipus de dolor pot ser provocat també per neuroma de Mor- ton, teixit fibrós que envolta un nervi situat a la zona, també genera dolor en caminar però que augmenta si es com- prevalgui el peu per aquesta zona provocant formigueig.

La sesamoïditis és una inflamació de la base del 1o dit del peu ( dit gros), on existeixen dos ossos de grandària molt petita anomenats sesamoides. Sol afectar a esportistes on sofreixen molta fricció o petits impactes repetitius irritant la zona. Els símptomes característics són dolor, rigidesa i inflamació a la zona.

Consell: repòs, aplicar fred a la zona no més de 10 minuts, utilitzar calçat que no comprimeixi i sola gruixuda. Si el problema persisteix, es podria considerar l’aplicació de infiltracions.

Planta del vaig piular

La més comuna sol ser la fascitis plantar, freqüent en el corredor, però també es dóna en algunes persones sedentàries, provoca una inflamació a la base del peu, zona del pont, provocant burxades o sensació de descàrrega elèctrica.

Consell: Massejar la planta del peu amb una pilota o pot- lla petita d’aigua congelada, ens asseurem en una cadira i col·locarem sota el peu la pilota o ampolla i la farem rodar amb el peu fent-nos un massatge.

Taló

El dolor localitzat a la zona del taló pot ser a causa d’una simple talàlgia (sobrecàrrega de la zona), produint una inflamació localitzada. Una altra de les alteracions que es poden produir a la zona són els espolinis calcànies, calcificacions que es formen en el calcani (os del taló) i que provoquen una inflamació severa. Finalment podem trobar dolor a la zona durant les fases inicials d’una fascitis plantar, com hem vist anteriorment, la fascitis afecta a la zona mitjana del peu, a la altura del pont, però a l’inici de la fase inflamatòria (fase aguda) sol produir dolor en el taló, en ocasions aquesta molèstia es confon amb els símptomes del espolini calcani.

Consell: en qualsevol dels casos descrits en el taló les mesures a prendre són el repòs, aplicar fred a la zona, calçat amb sola gruixuda i tascó, infiltracions.

Dolors que afecten a qualsevol zona

Fractures d’estrès

Aquest tipus de fractures es produeixen per una sobrecàrrega que acumula molta tensió a la zona i acaba provocant una fissura o fractura. Les més comunes es produeixen en els ossos metatarsians (ossos llargs de la base dels dits), però també es poden trobar en altres zones del peu que acumulin aquesta tensió.

Consell: Aquest tipus de fractures se solen guarir per si soles amb repòs o un lleuger embenatge, calçat amb una sola ampla i gruixuda, fred local.

Tendinitis

La més freqüent és la tendinitis del tendó d’Aquil·les, ja que és el tendó més potent que tenim, uneix el bessó amb l’os del taló (calcani) i es pot infla- mar per un sobre esforç o calçat inadequat.
Els símptomes poden incloure dolor lleu després de l’exercici que augmenta gradualment, rigidesa que desapareix amb l’escalfament del tendó i inflor, engronsament del mateix i crepitació.
La tendinitis de lligaments col·laterals també solen ser comú però de menor incidència.

Consell: Repòs, calçat amb major elevació en taló, estiraments, massatge localitzat.

Artrosi

La artrosis és el desgast del cartílag articular que es produeix a l’edat adulta o com a resultat d’una fractura, els seus símptomes són dolor i inflor local en articulacions, en els peus sol aparèixer a la zona del empeine i turmell.

Consell: Banys de contrast fred-calor (no mes de 10 minuts en cadascun d’ells), sabates amb sola tova, i realitzar exercici en terreny tou, durant la fase de no dolor mobilitzar el peu.

Peus plans

El peu pla o plànol valc és característic per falta de formació o absència de pont, aquesta alteració provoca dolor en la planta del peu i turmells, així com un au- mento de la fatiga de la persona, podent provocar altres alteracions en genolls, malucs i esquena.

Consell: massatges en planta del vaig piular, banys de contrast (combinant aigua freda i calenta no més de 10 minuts seguits cada contrast), utilitzar calçat anatòmic amb sola gruixuda.

Peus caves

Aquest tipus dempeus presenta problemes per un ex- cesso de pont, la qual cosa provoca molta inestabilitat, són mes propensos a esquinços, a sofrir dolors en base dels dits i talons per un excés de càrrega així com fascitis plantar per excés de tensió a la zona del pont.

Consell: caminar descalç per terreny irregular o inestable, banys de contrast, massatge en base del peu, utilitzar calçat anatòmic i de sola gruixuda.

Altres solucions

El nostre dia a dia consisteix a augmentar la qualitat de vida de aquelles persones que estiguin patint, per algun motiu, dolor en els seus peus i TENIM LA SOLUCIÓ! Les ORTESIS PLANTESSIS DE DESCÀRREGA van a suposar un abans i un després en la seva vida. Actuen reorganitzant el seu pes corporal de manera que la zona dolors deixa de suportar mes pes de l’hagut de disminuint la inflamació i d’aquesta manera el dolor.

Tot el pes del nostre cos recau sobre els peus, si aquests pateixen alguna alteració o dolor, l’única manera que tenim per solucionar-ho és mitjançant una descàrrega amb plantilles, ja que una altra mesura antiinflamatòria actuarà a manera de pegat ja que els peus seguiran trepitjant de la mateixa manera, així que, quan l’efecte de les pastilles desaparegui tornarà el dolor i en ocasions amb major intensitat. Si aquestes sofrint un dolor agut o fins i tot s’ha convertit ja en crònic et podem oferir la SOLUCIÓ DEFINITIVA sense pastilles, sense efectes secundaris.

La plantilles de descàrrega eliminaran el dolor per complet, retornant-li les ganes de seguir practicant aquelles activitats que ha hagut de deixar de costat.

Author: Clara Gómez Puig

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada