El PSC orgullós de la municipalització de l’aigua a Terrassa

El PSC orgullós de la municipalització de l’aigua a Terrassa

La comissió executiva del PSC local ha celebrat una reunió de treball aquest dilluns, en la que s’ha acordat fer públic el següent comunicat

 L’Executiva del PSC Terrassa vol mostrar la seva satisfacció pels darrers passos que l’Ajuntament de Terrassa ha realitzat per fer efectiu el canvi de model en el servei d’abastament d’aigua.

El Partit dels Socialistes de Catalunya sempre ha considerat que cada municipi ha d’escollir aquell model de gestió – pública, privada o concertada – que millor s’adapta a la seva realitat, i a Terrassa, el PSC ha optat pel model públic després d’una llarga concessió de 75 anys a una empresa privada.

Tan des del PSC com des del PSOE, mai s’ha treballat en contra d’un o altre model. De fet, en els darrers temps les dues ciutats que han efectuat processos de remunicipalització d’aigua són Terrassa i Valladolid, ambdues amb governs socialistes.

A Terrassa, el PSC ho hem fet convençuts que aquest canvi serà positiu i suposarà un clar benefici per a la ciutadania.

A l’inici de la concessió de 1941, la prioritat era fer arribar l’aigua a les llars, a les fàbriques, als locals, etc. Actualment, l’aigua és en un dret bàsic de caràcter social, ambiental, que cal gestionar de manera transparent, amb objectius de responsabilitat i sostenibilitat per la salvaguarda de les generacions futures.

Així mateix, volem destacar la fermesa demostrada per l’Alcalde i primer secretari de la nostra agrupació, Alfredo Vega i també pel Tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i secretari de Territori i Medi ambient al PSC Terrassa, Marc Armengol, en els moments decisius d’aquest important canvi de model d’un servei bàsic.

La direcció socialista local es referma doncs, en la voluntat de recuperar la gestió d’aquest servei bàsic i celebra els últims acords adoptats per l’Ajuntament en aquest sentit:

  • El Ple Municipal del 22 de març de 2018 va aprovar definitivament la forma de gestió directa del servei d’abastament d’aigua mitjançant una entitat pública empresarial local, “TERRASSA CICLE DE L’AIGUA, EPEL”.
  • El dia 1 de juny de 2018 l’empresa EPEL inicia les seves activitats i està previst que assumeixi efectivament el servei el dia 10 de desembre, quan finalitzi la pròrroga forçosa de sis mesos més a l’empresa concessionària.
  • El ple del 19 de juliol va aprovar el Reglament de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT), l’òrgan que articularà la participació de la ciutadania en la definició de les polítiques i en les decisions estratègiques que afectin al servei d’abastament d’aigua municipal.

Des de la responsabilitat, hem avançat de manera tenaç cap a la gestió pública de l’aigua, que ha esdevingut sense cap dubte el tema principal d’aquest curs polític. Això ha estat possible també gràcies al suport de la resta de formacions presents al Consistori, TEC, ERC-MES i CUP, que junt a nosaltres han defensat el canvi de model; i a la gran tasca feta per la Taula de l’aigua de Terrassa i altres entitats socials que entenien que recuperar aquest bé bàsic per a la ciutadania era una prioritat que calia defensar. A tots ells i elles, agraïm la seva feina i compromís.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada