El PSC impulsarà un acord de junta de portaveus perquè la Terrassa sigui Zona 2

Després de conèixer les darreres informacions que exclouen Terrassa de la revisió de les tarifes que està duent a terme l’Àrea del Transport Metropolità (ATM), el Grup Municipal Socialista presentarà una proposta perquè Terrassa sigui inclosa a la zona tarifaria 2.

El Grup Socialista a l’Ajuntament de Terrassa portarà a la Junta de Portaveus d’aquest mes una proposta per demanar, un cop més, que la Generalitat de Catalunya situï Terrassa en la zona tarifària 2 del transport públic.Aquesta setmana s’ha conegut que l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat i els ajuntaments de 18 municipis metropolitans que actualment són a la segona zona tarifària de transport públic estan treballant perquè aquests passin a la primera corona. Això suposarà que aquestes poblacions passarien a pagar uns preus més assequibles pel servei. La mesura està previst que sigui aprovada al plenari de la corporació metropolitana demà dimarts i després haurà de ser l’ATM la que aprovi el nou mapa tarifari.Tenint en compte aquest context, el Grup Municipal Socialista tornarà a plantejar una proposta que insta al Govern de la Generalitat a situar Terrassa en la zona tarifaria 2 o aplicar les mesures necessàries per pal·liar el greuge que pateix avui el nostre municipi, mentre no s’implementa la T-Mobilitat.Es tracta doncs, d’una reivindicació històrica a la nostra ciutat. Terrassa s’ha vist perjudicada per l’actual sistema tarifari des de fa anys i creiem que és una demanda justa passar a la zona tarifària 2, ja que aquest canvi suposaria un benefici per la mobilitat, però també per l’economia i la cohesió social del territori.

És per això que des del PSC demanem a la resta de forces polítiques presents al Consistori que es sumin a l’acord. Algunes d’elles ja s’han manifestat públicament en la mateixa línia de situar Terrassa a la segona corona, com el portaveu del PP o el portaveu d’ERC a la ciutat. ERC governa avui a la Generalitat i per tant té la possibilitat de fer efectiu aquest canvi tarifari en el transport públic. Esperem que aquesta vegada Terrassa no sigui menystinguda pel govern català i la petició històrica de passar a la zona 2 de l’ATM sigui per fi, atesa.

Més inversió per als alumnes d’educació especial

En el ple del mes d’octubre, el Grup Municipal Socialista també entrarà una proposta de resolució per sol·licitar al Departament d’Ensenyament que incrementi els recursos necessaris perquè l’alumnat, i particularment l’alumnat amb Necessitats Educati­ves Especials (NEE), rebi una educació de qualitat, i compti amb un nombre d’hores d’atenció, dotades del perso­nal docent, tècnic i de suport suficient, per atendre adequadament cada necessitat educativa.

En aquest sentit, la proposta del PSC reclama a la Generalitat que es cobreixin les baixes del personal que treballa amb l’alumnat dels centres educatius, independentment de si es tracta de personal docent o de suport educatiu, tenint especial cura i celeritat en els casos d’aules amb alumnat amb NEE.

D’altra banda, la proposta del PSC recull la necessitat de garantir l’acompanyament i l’atenció de l’alumnat amb NEE amb el suport ne­cessari dins de tot l’àmbit escolar, també en els espais d’acollida matinal i de menjador escolar.

Els socialistes consideren que només amb una major inversió serà possible garantir i desenvolupar correctament el model d’escola inclusiva.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada