El peatge de Les Fonts tornarà a ser gratuït

La resolució del Parlament respon a les reiterades queixes i demandes per part de l’executiu de Terrassa

El Parlament per fi ha escoltat la proposta de resolució del PSC que insta a la Generalitat a restablir la gratuïtat del peatge de Les Fonts pels ciutadans de les zones de Terrassa, Matadepera, Rubí i Sant Cugat. El text aprovat demana incloure, en el termini d’un mes, el peatge de Les Fonts a la C-16 en el Pla d’homogeneïtzació de peatges, restablint la gratuïtat per a tot el sistema urbà de Terrassa.

La proposta del grup socialista ha estat aprovada avui per la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya després d’aconseguir el suport de tots els partits excepte CiU. La resolució arriba després que l’Ajuntament de Terrassa junt amb entitats del teixit socioeconòmic de la ciutat firmessin, fa més d’un any, una declaració per reclamar la gratuïtat del peatge. El consistori havia constatat que els ciutadans que havien de passar-hi, utilitzaven com a vies alternatives la BP-1503 i la C-58, originant retencions i incrementant les emissions contaminants.

L’octubre de 2013, el Govern aprovava la reducció de les tarifes dels peatges de la C-32 al seu pas pel Garraf i el Maresme i de la C-33 per Mollet. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va rebre amb sorpresa la notícia mentre que la seva repetida reclamació de gratuïtat pel peatge de Les Fonts quedava ignorada. Ballart entén que el peatge és ‘un gran perjudici econòmic i social pels ciutadans i el teixit productiu de Terrassa i la seva àrea d’influència’. Avui ha vist atesa la seva demanada per suprimir el que considera ‘un fre pel desenvolupament econòmic del territori’.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.