El nou regidor de la CUP es limita el sou a 2,5 vegades el salari i renuncia a l’aparcament

El nou regidor de la CUP també es limita el sou a 2,5 vegades el salari mínim i renuncia a l’aparcament oficial

Marc Medina prometrà el càrrec, avui al Ple, amb l’afegitò que treballarà per les classes populars de Terrassa

Marc Medina serà el nou regidor de la CUP Terrassa, tot substituint així la fins ara edil Maria Sirvent. Medina ha estat presentat aquest matí a l’Ajuntament de Terrassa, on aquesta mateixa tarda s’estrenarà en la seva nova funció. De fet, Medina prendrà possessió de l’acta de regidor a l’inici del Ple d’aquesta tarda, dedicat a debatre sobre els pressupostos de 2018.

Limitació de salari

Medina, com fins ara ho ha estat Sirvent, estarà subjecte al Codi Ètic de la CUP Terrassa, fet pel qual cobrarà 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional (SMI). Aquest salari se situa en 1.450 euros en 14 pagues. En tot cas, Medina treballarà oficialment a mitja jornada, fet pel qual cobrarà la part proporcional. I és que el nou regidor compatibilitzarà aquesta tasca amb la seva feina com a professor a un institut de Secundària de la comarca.

La limitació salarial és un tema capdal a la CUP, ja que té per objectiu “desprofessionalitzar” i “deselititzar” la política. De fet, es tracta de no crear elits, sinó persones que treballin al servei de les classes populars rebent unes condicions de vida similars a les de la majoria de la població. Així mateix, la seva Declaració de Béns serà consultable a la pàgina web municipal des que es faci efectiva, aquesta tarda, la seva presa de possessió.

Renunciar a privilegis 

També ho és renunciar als privilegis que ofereix participar de la institució, com ara la plaça d’aparcament de la qual gaudeixen cadascú de les persones regidores de Terrassa. La CUP ja va renunciar-hi al juny de 2015, quan es va constituir l’Ajuntament, i sense dubte es referma avui en la decisió presa.

En tercer lloc, Medina també estarà subjecte a la limitació de mandats que s’estableix al Codi Ètic de la CUP Terrassa, el qual estipula un màxim de dues legislatures seguides com a possible càrrec electe o tècnic de Grup Municipal ‘cupaire’ a l’Ajuntament.

Implicat als moviments socials 

Marc Medina (Terrassa, 1989) prometrà el càrrec amb una fórmul·la pròpia, que apel·larà a les classes populars de la ciutat. Aquesta referència encaixa totalment amb el perfil del propi Medina, qui milita a la CUP des de 2012. Ja l’any 2011 va participar de les acampades del moviment 15-M, que va complementar amb projectes autogestionats com la posada en marxa el Casal Atzur i la Cooperativa de Consum de producció ecològica de la mateixa entitat. Així mateix, ha dedicat part de la seva militància en la cohesió dels nuclis de la CUP a la comarca del Vallès Occidental i ha participat el Seminari Taifa, centrat en l’economia crítica.

Veí del barri de Ca n’Aurell i antic estudiant de la facultat ETSEIAT de la UPC de Terrassa, en la qual va cursar Enginyeria Industrial, Medina ha encaminat la seva vida laboral a la docència en l’Educació pública. Medina substitueix des d’avui la flamant parlamentària Maria Sirvent, que també va prendre possessió ahir al Parlament de Catalunya en el grup de la CUP- Crida Constituent.

Author: CUP Terrassa

CUP Terrassa

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.