Mónica Borras desapareguda de Terrassa

El cadàver del Congost no és de la Mònica Borràs

Un mitjà connecta erròniament el cadàver trobat a Granollers amb la terrassenca desapareguda

Ahir, estava acabant de dinar quan un Whatssap va trencar la tranquil·litat de la llar. M’advertia que el cadàver trobat diumenge a la tarda per un veí de Granollers podia ser la Mònica Borràs.

Vaig fer una recerca al Google per conèixer detalls de l’incident. El cos es trobava en avançat estat de descomposició, d’un a dos mesos i que les pluges l’haurien desplaçat fins la llera del riu Congost on un veí va veure el cos i va avisar els Mossos. La víctima era una dona que encara no ha estat identificada. Els agents de la policia catalana, després d’examinar el cadàver, va concloure que presentava signes de violència.

Alguna cosa dins meu m’advertia que aquell cadàver podia ser el de la Mònica però, com saber-ho sense descripció física, edat, ni cap detall?

Faig fer un truc a un amic dels Mossos d’Esquadra: “Demà al matí et dic alguna cosa. Deixa’m fer unes gestions” –em va dir.

Li vaig donar la descripció de la terrassenca desapareguda: te 49 anys, cabells curts de color marró, fa 1,70 d’alçada i pesa 85 Kg.

Fa uns minuts que el portaveu dels Mossons m’envia un WhatsApp. “La noia té 25 anys i és veïna de Granollers. No és la que busques.”

He sospirat i he trucat a la mare de la Mònica per donar-li la noticia. L‘Elisabeth estava enfadada perquè un altra mitjà de la ciutat havia dit que a falta de la confirmació de l’ADN els Mossos treballaven ja amb la hipòtesi principal que el cos de Granollers era el de la Mònica Borràs.

Ella que te fil directe amb la investigació del cas ja sabia que no era veritat.

I això em fa pensar en la reflexió del meu darrer post sobre les preses de ser el primer en donar la noticia. En temes tant delicats o contrastes adequadament les fonts o et converteixes en una fàbrica de fake news i, a sobre, fas mal a molta gent. Keep Calmla Mònica acabarà apareixent, tard o d’hora i tots desitgem que ho faci plena de vida.

  Share:

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada