Membres de la PAH miren d'aturar el desnonament d'una família de Terrassa

Dramàtic desnonament al barri de La Gripia-Las Arenas

El BBVA executa un desnonament al barri de La Gripia-Las Arenas amb l’oposició de la PAH

Aquest matí a les 9, una vintena de membres de la PAH (Plataforma d’afectats per la Hipoteca) s’han concentrat al número 109 del carrer Mura per donar suport a la Pilar i en Daniel davant l’ordre desnonament de la seva vivenda després del impagament de la hipoteca al BBVA.

A les 10 encara no havia arribat ni la comitiva judicial, ni la policia, per fer efectiva l’ordre que deixa al carrer a aquesta família de Terrassa. Però només és una qüestió de temps. Tots ho saben. La tensió es nota entre els qui esperen davant la porta en aquest matí fred al barri de La Gripia-Las Arenas.

10,35h arriba el manyà per obrir la porta de l’immoble. “Daniel y Pilar se quedan” comencen a cridar els manifestants que donen suport a la família. Els de la PAH volen evitar, de totes totes, que el banc els faci fora de casa seva. La vivenda és un dret… això diu la llei. Malgrat això l’any passat 35.666 familíes i particulars van ser desnonats per no pagar el lloguer i 22.330 familíes van perdre la seva casa per no poder pagar la hipoteca. Un drama social del que no en som del tot conscients fins que passa com a Mòstoles on una dona es va llençar del cinquè pis quan la policia va tocar la porta de casa seva per desnonar-la per no poder fer front al lloguer. Llavors tothom demana responsabilitats, tothom pensa que es podia evitar… però és massa tard.

¡Parlem de 100 desnonaments diaris a tota Espanya per no poder pagar el lloguer!  Una bestiesa

Catalunya —amb 13.308, el 21,9% del total nacional— va ser la comunitat autònoma on es van practicar més desnonaments l’any 2017.

De vegades, darrera dels desnonaments hi ha potents empreses que, segons denuncien des de sectors socials, pretenen especular amb els immobles.

Ho denunciaven a Twitter membres del Kasalet de Terrassa. Segons deien, l’empresa Talamata 19 va arribar a comprar una casa AMB GENT A DINS per especular i fer fora als okupes que hi vivien allí “de forma il·legal” amb “coaccions, amenaces i intent d’entrada il·legal”.

L’Okupació és una fòrmula dels antisistema per fer visible el que a nivell ciutadà és un drama de moltes familíes, un camí cap a la marginació, la depressió… i de vegades el suicidi.

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada