Descomptes a la C-16

A partir de l’any que ve hi haurà descomptes en els trams de la C-16 que passen per Terrassa

A partir del proper 4 de gener hi haurà descomptes en els peatges a la C-16 al tram Terrassa-Manresa i al tram Terrassa-Sant Cugat, amb rebaixes fins al 70%, per optimitzar aquesta infraestructura i facilitar les comunicacions entre la Catalunya Central i l’àrea de Barcelona.

En el cas del tram Terrassa-Manresa, la tarifa del peatge a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet serà gratuïta per als trànsits interns a l’àrea de Manresa, mentre que a la barrera troncal el descompte serà del 50% per als trànsits amb origen o destinació a la comarca del Bages. Mentrestant, en el tram Terrassa-Sant Cugat s’aplicarà una reducció que, en funció del recorregut, pot arribar al 70%.

Aquesta mesura ha estat possible amb la modificació de la concessió de la C-16 aprovada pel Govern de la Generalitat el juliol passat. En aquest sentit, la Generalitat ha adoptat un conjunt de mesures a les autopistes de la seva titularitat per homogeneïtzar les tarifes dels peatges i promoure una gestió de la mobilitat més sostenible.

Així doncs, el nou sistema tarifari de la C-16 tindrà bonificacions addicionals i constarà de dos eixos: un sistema de bonificacions en el tram Terrassa-Manresa, en benefici de la mobilitat a l’entorn de Manresa i la comarca del Bages per descongestionar la C-55 en aquest recorregut, i en especial a les hores punta, per millorar la fluïdesa i la seguretat viària a la C-55 i a la C-58.

Aquí adjuntem els diferents descomptes que s’aplicaran a partir del 4 de gener:

-Tram Terrassa-Manresa: Bonificacions per als vehicles lleugers que hi circulin de dilluns a divendres no festius entre les 7 h i les 10.30 h; i entre les 17 h i les 21 h. Aquestes bonificacions són:

– Barrera lateral: Gratuïtat per als moviments interns entre l’enllaç núm. 41 i els enllaços núm. 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages), en tots dos sentits de circulació.

– Barrera troncal: Descompte del 50% per als vehicles que entrin o surtin de la C-16 pels enllaços 49 (Manresa Sud), 50 (Manresa Centre) i 54 (Sant Fruitós de Bages), en tots dos sentits de la circulació.

A més, es mantenen els descomptes del 30% per a vehicles ecològics, 40% per a vehicles d’alta ocupació i del 100% per a vehicles elèctrics.

• Tram Sant Cugat del Vallès-Terrassa:

– Sistema de peatge tancat virtual per als recorreguts interns amb origen i destí als enllaços 13-21, de manera que els usuaris abonaran el peatge en funció dels quilòmetres recorreguts. Així, de l’enllaç 21 a l’enllaç 17, la reducció és del 60%. De l’enllaç 19 a l’enllaç 17, del 70%, i de l’enllaç 19 a l’enllaç 13, reducció del 30%. Aquest sistema s’aplicarà a tot tipus de vehicles i tots els dies de la setmana.

A més, es mantenen els actuals moviments o recorreguts gratuïts (els que tenen els seu origen i destinació entre els enllaços números 13, AP-7 – B-30 – Sant Cugat del Vallès; i 16, Rubí – Sant Quirze del Vallès), la reducció del 45% de dilluns a divendres no festius i els descomptes del 30% per a vehicles ecològics, 40% per a vehicles d’alta ocupació i del 100% per a vehicles elèctrics.

 

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.