Rubén Tamarit, president de Coral Memorial

Ara pots descansar eternament en un lloc sagrat

Coral Memorial facilita el descans etern en un lloc sagrat

La Catedral Basílica del Sant Esperit de Terrassa és un dels temples en rebre els primers columbaris

CORAL MEMORIAL 
Plaça Vella 13, principal 1ª – Terrassa
Tel. 900 535 811

Les Sagrades Escriptures diuen que el Patriarca Abraham va comprar un camp per enterrar la seva dona, Sara; Jacob va manar al seu fill, Josep, que dugués els seus ossos a Palestina i els col·loqués al sepulcre del seu pare. Enterrar als difunts i tenir sepulcres per dipositar els cadàvers o els seus ossos per honrar-los ha estat, doncs, una preocupació que es perd en el temps.

Fins el segle XIX, era normal enterrar la gent que moria al pati de les esglésies, era la forma d’estar més a prop de Déu però, quan el creixement de les ciutats es va disparar, els patis van ser insuficients per donar resposta a la demanda i, a més,  generaven problemes de salut pública. De fet, Concili Vaticà II va acordar que no hi hagués tombes en els temples, tret de les dels Papes, cardenals i bisbes. Llavors, et preguntaràs, un seglar no pot ser a la ‘casa del Senyor’? Doncs sí.

Aquest és el comès de Coral Memorial. Ha recuperat la tradició eclesial a Terrassa en un espai únic a la ciutat: L’Espai Memorial dins la Catedral del Sant Esperit.

Aquest Espai Memorial consisteix en un conjunt de columbaris que és situat dins d’un lloc sagrat. Un columbari és un espai destinat a contenir les urnes amb les cendres dels nostres familiars o éssers estimats.

“No hem inventat res nou –explica Rubén Tamarit, president de Coral- les esglésies sempre han tingut els cementiris parroquials dins del recinte, al claustre o al voltant del temple.”

Efectivament, és a partir del segle XVI que, per raons higièniques, els cementiris es traslladen a les afores de la ciutat “el que fem ara –aclareix Tamarit- és recuperar aquesta tradició ancestral  a través d’un mètode que és la incineració.”

Dels 1.600 defallits anuals a Terrassa, el 50% opten per la incineració.

Les cendres no son –legalment- restes orgàniques i, mentre no siguin dipositades a la via pública, no violen cap normativa. De fet, podries tenir les cendres a casa però hi ha moltes famílies que volen un lloc permanent per recordar els seus éssers estimats, un record permanent per a les següents generacions. El que ha aconseguit Coral Memorial amb aquesta iniciativa “és articular aquest desig –explica Tamarit- amb el privilegi de donar un repòs etern en un lloc que avants estava reservat a la gent benestant que podia pagar-ho” o que estava reservat al Papa, als cardenals o als bisbes.

El Vaticà accepta la incineració. És més, a l’Octubre 2016 el Papa va publicar una instrucció  Ad resurgendum cum Christo  que desaconsella que es faci un mal us de les cendres, que no es llencin a qualsevol lloc, que no es separin i recorda que les cendres s’han de custodiar sempre en un lloc sagrat.

Coral Memorial té l’exclusiva d’aquest espai que en cas de decés pots gestionar el seu ús a través dels serveis funeraris que hagis triat. Reserves en vida l’espai i agrupes la teva família com en un panteó i dins d’un espai acollidor.

“És estar més a prop de Déu i de la teva família. La visita és molt més freqüent que no pas al cementiri.”

Les dades indiquen que al voltant del 15% de la gent que es incinerada es queda al cementiri: Llavors, què passa amb la resta? Alguns òbviament es queden a casa, altres son dipositats al mar o la muntanya… en tot cas reflexa la necessitat d’espai -com els columbaris- per donar resposta a aquesta demanda. Tamarit precisa que “hi ha qui, sense tenir creença religiosa, tria un columbari en una parròquia per motius pràctics, doncs generalment son més a prop del centre de les ciutats.”

Coral Memorial pot personalitzar les urnes, t’ofereix triar entre una celebració petit format de 5 o 10 minuts, amb una cerimònia íntima o un funeral de 45 minuts i, el que és més important, les restes del teu familiar seran sempre un sol sagrat, com estipulen les creences religioses.

Author: redaccio@terrassanoticies.com

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada