Cursos d’estiu sobre la Unió Europea

Arrenca la 12a edició del Curs d’Estiu sobre la Unió Europea a Terrassa

Diversos experts analitzaran la situació actual de la UE durant quatre sessions

Aquest dimarts 27 de juny, s’inicia la dotzena edició del Curs d’Estiu sobre la Unió Europea, que s’allargarà fins al proper 18 de juliol, organitzat pel Servei de Relacions Europees i Internacionals de l’Ajuntament amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement comunitari i posar sobre la taula les grans línies de debat actuals. En aquesta ocasió, quatre experts de diverses institucions protagonitzaran un seguit de conferències sobre temes d’interès vinculats a la UE, com ara la implicació europea des del municipalisme, les relacions amb Turquia, els populismes, o la participació en projectes amb finançament europeu. Temes, tots ells, que volen acostar la ciutadania a les institucions europees per permetre entendre millor l’organització comunitària, el procés de construcció europea o quins són els reptes de futur de la Unió.

La presentació del curs tindrà lloc avui a les 18.30 h a la Biblioteca Central de Terrassa i anirà a càrrec de la regidora de Relacions Europees i Internacionals, Rosa Maria Ribera. Desprès de la presentació, el curs s’iniciarà amb la conferència “#FONSUECAT: Eines per a la participació en projectes finançats per la Unió Europea”, a càrrec de Conxita Font, responsable de Fons Europeus i secretària d’Afers Exteriors i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya

Els dies 4, 11 i 18 de juliol, tindran lloc les tres sessions restants del curs, a la mateixa Biblioteca Central de Terrassa, entre les 18.30 i les 20 h. El programa serà el següent:

Dimarts 4 de juliol: “Turquia: Un soci o un maldecap?”, a càrrec d’Eduard Soler, investigador sènior del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) i membre del projecte FEUTURE.
Dimarts 11 de juliol: “Construir Europa des de la proximitat”, a càrrec de Josep Mayoral, alcalde de Granollers i vicepresident de Mayors for Peace.
Dimarts 18 de juliol: “L’Europa populista”, a càrrec de Carme Colmina, periodista i investigadora associada al CIDOB.

Al curs d’enguany, s’hi han inscrit ja més de 40 persones que rebran, en finalitzar el curs, un certificat d’assistència atorgat per l’Ajuntament de Terrassa i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, si acrediten un mínim d’assistència a tres de les quatre sessions. Durant el curs es repartirà entre les persones assistents documentació diversa editada per les institucions comunitàries i organitzacions especialitzades. En el conjunt de les onze edicions anteriors, hi han participat més de 500 persones.

Author: elTeuDiari Redacció

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.