La CUP apunta a la neteja d’edificis com el proper servei a remunicipalitzar

La CUP apunta ara a la neteja d’edificis com el proper servei a remunicipalitzar després de l’aigua i insta a l’Ajuntament a no licitar el servei

El contracte de concessió respecte a la neteja d’edificis municipals i centres d’ensenyament del Servei d’Educació va finalitzar el passat 30 d’abril del 2017. “Ara, per tant, és el moment indicat per recuperar la gestió d’aquest servei”, assegura la regidora Maria Sirvent. Malgrat això, els  grups de l’oposició no coneixen ni en quina situació es troba aquest contracte, ni quin és el posicionament de l’equip de govern respecte la propera fórmula de gestió.

En tot cas, la CUP aposta perquè, en línia amb el procés obert per remunicipalitzar l’aigua, el servei de neteja sigui la propera concessió extrena que es pugui recuperar per a control públic. D’aquesta forma, la CUP s’oposa a l’Ajuntament prorrogui el contracte a l’actual adjudicatària, l’empresa CLECE, que pertany a l’ACS de Florentino Pérez. I també rebutja, evidentment, tornar a treure a licitació aquest concurs.

CLECE va presentar en l’últim excercici va presentar uns beneficis nets de 725 milions d’euros anuals (la majoria provinents d’adjudicacions de contractes públics). CLECE pertany al grup ACS, que presideix Marcelino Fernández, successor i home de confiança de Florentino Pérez. ACS, en paraules de Maria Sirvent, “és el grup empresarial que després d’enriquir-se amb la bombolla immobiliària, ara veu en els serveis públics un nou negoci lucratiu”.

És un sobrecost per als ciutadans

Deixar els serveis comuns en mans d’aquestes empreses, com bé adverteix el Tribunal de Comptes mitjançant un recent informe, comporta uns sobrecostos per a tots i totes les ciutadanes, que som les que mitjançant el pagament d’impostos paguem aquests sobrecostos.

A més a més, la qualitat del servei i les condicions laborals de les treballadores (són 195 en concret) també es veuen directament afectades, en aquest cas amb una plantilla formada majoritàriament per dones. I és que, en no existir costos d’inversió, els beneficis empresarials només poden aparèixer a costa de la qualitat del servei o de les condicions laborals de les treballadores.

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada