Crítiques a la violència masclista al cartell del Carnestoltes XLI

Crítiques ferotges al cartell que anuncia el Carnestoltes XLI de Terrassa

La violència masclista evident i insultant al col·lectiu femení

Organitzacions feministes reclamaran la retirada del cartell anunciador a l’Ajuntament de Terrassa

Fa poques hores que ha estat presentat el cartell guanyador del Carnestoltes 2018, on Xavi Suárez ha estat el guanyador, malgrat la responsabilitat i manca de respecte és compartida també pels organitzadors que ho han permès, els anònims i auto anomenats la Mascarada.

La vexació i menyspreu a la figura femenina, ha estat condemnada reiteradament a les xarxes socials, des del moment de la seva presentació. Tant els comentaris masculins com femenins, condemnen la incitació a la violència i la violència masclista plasmada i evident al cartell. La humiliació de la figura femenina, la incitació a la violació i a l’agressivitat contra les dones, en festes preferentment infantils, juvenils i familiars no ha estat encertada.

Alguns comentaris de les xarxes socials, culpen als organitzadors la Mascarada, per permetre accedir al concurs en aquest disseny barruer i amb manca d’educació i sensibilitat de Xavi Suárez, i molt més que s’hagi escollit com a guanyador, un cartell insultant, sense entrar a valorar la part tècnica, pictòrica i artística.

Els organitzadors, demostren una manca d’empatia i sensibilitat amb les mares, i famílies amb infants que participen en les rues de carnestoltes, infantil i adulta, i una manca de respecte denunciable contra les dones.

Cal canviar els organitzadors del Carnestoltes de Terrassa

La concessió sense límits del consistori egarenc als nous organitzadors ara anomenats Mascarada, demostra la manca de capacitat i sensibilitat per organitzar aquesta festa, tant a nivell de dispendi econòmic cap a la ciutat, com de visió a futur, per aconseguir un carnestoltes de renom per una ciutat de més de 200.000 habitats.

La resposta del consistori

Els actuals responsables del consistori egarenc han quedat sorpresos i han demanat reconsiderar el cartell del carnestoltes ja que ‘banalitza la violència sexual i objectualitza el cos de les dones’ i la seva retiració.

Indiquen que la concessió als organitzadors actuals de la Confraria de la  Mascarada, ve d’anys i governs anteriors i que revisaran minuciosament els pressupostos i protocol per la organització del carnestoltes de Terrassa, de cara a propers anys, negant cap vinculació ni responsabilitat sent exclusiva dels organitzadors.

Diverses organitzacions feministes, també han condemnat i criticat el cartell, i han comunicat en aquesta redacció que demanaran aquesta propera setmana, a l’Ajuntament de Terrassa que ordeni retirar el cartell, i una disculpa pública del guanyador i dels organitzadors.

 

Author: elTeuDiari Redacció

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada