Comissió Ciutadana de Transparència i Govern Obert pioner arreu de Catalunya

Comissió Ciutadana de Transparència i Govern Obert de Terrassa, pioner arreu de Catalunya

Amb la constitució de la Comissió Ciutadana de Transparència aquest dimarts tarda 10 de Juliol de 2018 a les 18:30, l’Ajuntament de Terrassa, amb la participació d’Alei, l’Observatori Ciutadà Municipal, la Síndica de Greuges de Terrassa, l’Associació d’Arxivers de Catalunya, la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa, tècnics municipals i el regidor de Transparència Javier Garcia, present en l’àmbit organitzatiu i constitutiu, s’ha creat oficialment aquesta comissió independent que vetllarà i millorarà la comunicació i transparència municipal amb les ciutadanes i ciutadans.

La tasca de la Comissió Ciutadana de Transparència, és la d’avaluar i millorar el compliment de la Llei de Transparència i ordenança aprovada en Ple Municipal el passat mes de Gener. Però no tan sols això, també recollir propostes i suggeriments de millora i evolució continua, realitzant reunions de comissió informatives públiques i obertes a la ciutadania.

Un treball totalment consensuat rotatiu i obert per part de tots els actors que formen part de la comissió independent, amb un seguiment polític rotatiu cada 9 mesos aquests primers per Alejandro Rodriguez, portaveu dels populars a l’Ajuntament de Terrassa, responsable del compliment i correcte funcionament de la comunicació del consistori amb la ciutadania.

La comissió ha escollit a Blanca Martínez com a presidenta de la Comissió Ciutadana de Transparència i a Oscar Villa com a secretari tècnic, de l’Associació d’Arxivers de Catalunya i de l’Observatori Ciutadà Municipal respectivament en períodes de 3 anys, amb el compromís de fer torns rotatius d’uns sis mesos, començant aquest repte de transparència innovador a tota Catalunya a partir de Setembre tornant de vacances.

La presidència també en àmbit organitzatiu, ja que la comissió gaudeix de total llibertat, transversalitat i independència per aconseguir un govern municipal totalment obert a la ciutadania. Fent una avaluació externa i independent de la transparència municipal a Terrassa, accés a la informació per part de ciutadanes i ciutadans i bon govern.

‘Si compleixes l’ordenança, compleixes la Llei de Transparència’

És cert, però el govern de la ciutat de Terrassa, amb la constitució independent d’aquesta Comissió Ciutadana de Transparència, el que fa és fer un pas endavant amb la comunicació i govern obert de Terrassa amb els seus ciutadans. Dota de total llibertat d’actuació en aquesta comissió per avançar, sent un exemple pioner i innovador arreu de Catalunya, ja que fins al dia d’avui, cap altre consistori ho ha desenvolupat tant.

El comportament dels regidors municipals amb les ciutadanes i ciutadans, un govern totalment obert, una comunicació més àgil de la institució i empreses municipals i reunions públiques i periòdiques totalment obertes, demostren un avanç i una nova manera de governar obertament i un canvi de cultura pública, més oberta i més democràtica.

L’absència ha estat del Col.legi d’Advocats de Terrassa i els responsables de Gestió Pública que nomenaran un delegat per la propera reunió oberta de la Comissió de Transparència.

 

 

 

 

Author: Manel Okey

Actualment és:
Orador especialista en motivació i superació, formador emprenedor i escriptor.
Ha estat: Locutor de ràdio, presentador, director de màrqueting, relacions públiques i voluntari cooperant a Chiclayo al nord de Perú.
www.josefuentesmoya.com

Deixa un comentari

*

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada