comerços afectats letsbonus cuponeig

Comerços terrassencs afectats per una presumpta estafa de LetsBonus

Una desena de comerços terrassencs afectats pel presumpte frau de LetsBonus, un portal de Internet que prometia clients a canvi d’ofertes

L’hosteler terrassenc Jordi Longueira (Mesón Las Forcas) és un dels centenars d’empresaris que se senten estafats per LetsBonus, una web de comerç electrònic que basa el seu model de negoci en vendre cupons de descompte de productes i serveis a traves del seu portal a Internet. Longueira oferia un 4% de descompte en els seus menús a canvi de que el portal de venda col·lectiva li portés nous comensals. Al final, LetsBonus que és qui cobrava els menús ha acabat acumulant un deute amb el Mesón Las Forcas de més de tres mil euros.

La publicitat a LetsBonus s’ha convertit en una trampa doncs si no acceptava els cupons qui quedava malament davant els clients era el seu restaurant i si els acceptava anava incrementant el deute.

Es només un exemple. Com ell hi ha molts proveïdors a Terrassa que se senten estafats. Aventura Park, Centre Veterinari Terrassa i l’Estètica Stop Time entre d’altres.

L’empresa LestBonus dedicada a la compra col·lectiva va ser fundada el 2009 però ha passat per diverses mans. A l’actualitat és gestionada per Unkil Trade SL que segons els advocats del Col.lectiu Ronda,“ostenta el 100% de las participacions de LETS BONUS, S.L en un pla jurídic formal”, però queen realitat és una empresa inexistent en el planol material; sense treballadors, sense activitat efectiva real, una empresa pantalla –diuen a la demanda- de la qual ostenta el 100% de les participacions Javier Llorens Ibáñez.”

Terrassa Noticies ha contactat amb varies empreses afectades que apareixen al portal oferint descomptes en serveis de restauració,  bellesa i oci que manifesten el seu malestar per la situació.

Segons el despatx d’advocats Prisma Dos Inversión que du a terme la demanda civil contra LetsBonus dels clients “hi ha milers d’afectats, de gent que va comprar els descomptes, però com generalment son casos de pocs diners; un sopar o un tractament de bellesa, no s’ha obert cap procediment penal.”

Malgrat tot, segons va recollir recentment el diari Voz Populi, el jutjat mercantil número quatre de Barcelona va admetre a tràmit la querella per presumpta estafa contra Javier Llorens Ibáñez, administrador del portal de LetsBonus des l’any 2016.

No és l’únic procediment al que s’haurà d’enfrontar Llorens doncs, segons hem pogut saber, la cooperativa d’advocats, Col.lectiu Ronda, presentarà en breu un altra demanda per l’impagament als treballadors, que ja fa dos mesos i mig que no cobren les seves nòmines, demanant la responsabilitat solidària d’altres empreses del grup que -segons llegim a la denúncia- “utilitzen la mateixa seu social, una caixa única i una mateixa imatge corporativa de la mercantil” el que és un frau de llei.

Cada cop hi ha més marques i comerços que basen la seva política promocional en oferir descomptes dels seus productes i serveis convertint els consumidors en dependents d’aquestes ofertes el que pot posar en risc la imatge de la marca quan es trenca la roda. A més, segons un informe de l’OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) alerta que el  22% d’aquestes ofertes solen estar “inflades”.

Author: Josep Guijarro Triadó

Periodista, escriptor i reporter de ràdio, premsa, premsa digital, i televisió.
Director del programa Enigmes i Misteris a RNE 4, col·laborador a ‘Channel nº4 de Cuatro’, Redactor en Cap de la revista ‘Más Allá’, Director de la revista ‘KARMA 7’, Micròfon d’Argent de la APEI RTV pel programa de Ràdio Terrassa Cadena Ser, ‘ El Vallés Hoy por Hoy’, Director de la revista ‘Rutas del Mundo’, col·laborador a ‘Los 32 rumbos’ de ‘La rosa de los vientos’, Director de PENTHOUSE, col·laborador del programa ‘Divendres’ de TV3, documentalista i productor de la serie “¿Extraterrestres?” a ‘Canal de Historia’, Director de la revista de viatges, arqueologia e història, ‘Planeta desconocido’.

Deja un comentario

*

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.